Δημήτρης Κοντομηνάς: Η περιουσία, τα πολυτελή σπίτια και η «Quintessa»

Το κτήμα στη Βαρυμπόμπη, το νεοκλασσικό, τα εξοχικά και το σκάφος

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς κατάφερε να πετύχει επαγγελματικά λόγω του μεγάλου επιχειρηματικού πνεύματος που διέθετε. Η βασική αρχή που ακολουθούσε πάντα ήταν: «Δε γυρίζουν πίσω: τα χρήματα που ξοδέψαμε, η ζωή που κάναμε και μία χαμένη ευκαιρία». 

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι γυναίκες της ζωής του και η αδυναμία στην κόρη του

Ο γνωστός επιχειρηματίας κατείχε μία μακρά λίστα με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά, το κτήμα του στην Βαρυμπόμπη, το οποίο ήταν γεμάτο πράσινο μέχρι και τον Αύγουστο του 2021 που καταστράφηκε η περιοχή από τη φωτιά. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα ομορφότερα και ακριβότερα σπίτια της Αττικής. 

Τα δωμάτια του κτήματος συνοδεύονταν με πολύτιμα έργα τέχνης, ενώ στο σπίτι υπήρχε και ένα υπέροχο κελάρι με 3.000 διαφορετικά κρασιά. 

Δημήτρης Κοντομηνάς: Η διαμάχη με την τελευταία του σύντροφο, Λόρι Χόλκομπ

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς στο τεράστιο κτήμα του καλούσε παλιότερα τους φίλους και τους συνεργάτες του. Εκεί έγινε και ο υπερπολυτελής γάμος του Αντώνη Ρέμου με την Υβόννη Μπόσνιακ, όπου παρευρέθηκε όλη η αθηναική ελίτ. Η νύφη είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα όταν έφτασε με βάρκα μέσα από τη λίμνη του κτήματος. 

Το νεοκλασικό σπίτι του Δημήτρη Κοντομηνά στο κέντρο της Αθήνας 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγαπούσε πολύ το κέντρο της Αθήνας και είχε επιλέξει ένα νεοκλασικό οίκημα πίσω από τα παλιά ανάκτορα. Το σπίτι είχε κατασκευαστεί το 1930 και ο επιχειρηματίας το είχε ανακαινίσει πλήρως, εντάσσοντας στο εσωτερικό του καλόγουστα έπιπλα, πλούσια βιβλιοθήκη αλλά και πολλές συλλογές του. 

Τα πολυτελή εξοχικά σε Πελοπόννησο και Αργοσαρωνικό 

Τα καλοκαίρια, ο Δημήτρης Κοντομηνάς επισκεπτόταν το υπέροχο εξοχικό του στο Πόρτο Χέλι, το οποίο είχε και ελικοδρόμιο. Επίσης, περνούσε πολλές μέρες στο σπίτι του στην Ύδρα, το αγαπημένο του νησί, αλλά και σε ένα κτήμα που είχε στο Μετόχι της Ερμιόνης. Ωστόσο, τα ακίνητα αυτά ήταν είτε προσημειωμένα ή υποθηκευμένα στο όνομά του, ή τα πούλησε στη συνέχεια. 

Τέλος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς μπορεί να αγάπησε πολλές γυναίκες στη ζωή του, αλλά περισσότερο αγαπούσε την «Quintessa», δηλαδή το πολυτελές σκάφος του. Μία μεγάλη περίοδο της ζωής του είχε μετατρέψει, μάλιστα, το γιωτ σε σπίτι του, ενώ στο ίδιο μέρος πραγματοποιούσε και σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Quintessa» πέρασε σε άλλα χέρια τα τελευταία χρόνια. 

Η επιθυμία της οικογένειας του Δημήτρη Κοντομηνά για την κηδεία 

Η οικογένεια του Δημήτρη Κοντομηνά δήλωσε σήμερα πως επιθυμεί η κηδεία του να γίνει σε κλειστό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο, όπου υπάρχει ο οικογενειακός τάφος. Ωστόσο, ενδέχεται η ταφή να γίνει στην Ύδρα ή τα Κύθηρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top