Φωτιά πλοίο: «Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και περιμένει να τον σώσουν»

Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Ώρες αγωνίας ζουν για τέταρτο 24ωρο οι συγγενείς των οδηγών που αγνοούνται μετά από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους. 

Euroferry Olympia: Αυτός είναι ο 58χρονος Έλληνας που ανασύρθηκε νεκρός

Η σύζυγος ενός από τους αγνοουμένους, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξέσπασε, λέγοντας πως ο σύζυγός της δεν είναι αγνοούμενος, αλλά εγκλωβισμένος στο πλοίο. 

«Είναι ζωντανός, όμως περιμένει βοήθεια», είπε η κ. Β. Μπεκιάρη.

Euroferry Olympia: Έλληνας ο νεκρός οδηγός - Τον αναγνώρισε ο γιος του

«Ο σύζυγος μου δεν βρισκόταν, αλλά βρίσκεται στο δεύτερο γκαράζ και είναι στον καταπέλτη, γιατί μπήκε τελευταίος, σύμφωνα με τον εργοδότη του. Η φωτιά ξέσπασε στο από πάνω γκαράζ. Ο άνδρας μου είναι πάρα πολύ έμπειρος και επαγγελματίας και γνωρίζει τα κατατόπια του καραβιού και πιθανολογώ ότι έχει πάει σε ασφαλές σημείο», σημείωσε. 

Επέρριψε ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και στο κράτος για καθυστερημένη αντίδραση και επέμβαση για την αναζήτηση των ανθρώπων που δεν έχουν δώσει ίχνη ζωής. 

«Έτσι σώθηκα»: Η συγκλονιστική περιγραφή του 21χρονου που βγήκε ζωντανός

Η κυρία Μπεκιάρη χαρακτήρισε το πλοίο «πλωτό Άουσβιτς» και αποκάλυψε πως το ίδιο το πλήρωμα έλεγε στους οδηγούς να κοιμηθούν στα φορτηγά τους, αφού δεν τους αρέσουν οι συνθήκες στο πλοίο. 

«Δεν είναι επιλογή τους να κοιμούνται στα φορτηγά τους. Είναι ανάγκη. Οι συνθήκες είναι άθλιες. Τρία – τέσσερα άτομα στις καμπίνες εν μέσω κορωνοϊού. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Όταν παραπονιούνταν για τις συνθήκες στις καμπίνες οι οδηγοί, η απάντηση των αρμοδίων του συγκεκριμένου καραβιού ήταν “αυτό είναι. Αν δεν σας αρέσει, πηγαίνετε στα φορτηγά σας”», είπε η γυναίκα.

Euroferry Olympia: Αυτός είναι ο 21χρονος επιζών - «Ευτυχώς ζω»

Κατήγγειλε επίσης και τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν μέσα στο πλοίο λέγοντας:

«Η ΕΜΑΚ μπαίνει έρποντας στα γκαράζ γιατί δεν υπάρχει χώρος να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Τέταρτη ημέρα… πόσο  θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι; Να μου δώσουν καράβι να φτάσω εκεί και να πάω εγώ. Τέταρτη ημέρα και έφεραν σήμερα διπλές δυνάμεις. Ντροπή… λίγη ανθρωπιά».

Γιος αγνοούμενου: «Λιγοστεύουν οι ελπίδες»

Απογοητευμένος και ο γιος ενός αγνοούμενου οδηγού. 

«Οι ώρες είναι πάρα πολλές και οι ελπίδες όσο περνούν λιγοστεύουν», είπε ο Ηλίας Γεροντιδάκης στον ΣΚΑΪ.

Φωτιά πλοίο: Θα καίει ακόμη για μέρες – Δύσκολη η επιχειρήση

Ο πατέρας του ήταν στο κεντρικό κατάστρωμα, πάνω από εκείνο από το οποίο βγήκε ζωντανός ο Λευκορώσος επιζών. 

«Η φωτιά ξέσπασε στο κατάστρωμα πάνω από το οποίο ήταν ο πατέρας μου, οι φλόγες και οι καπνοί πήγαιναν προς τα πάνω», είπε και κατήγγειλε κι εκείνος τις συνθήκες μέσα στο πλοίο. 

Τι έδειξε η τελευταία επιθεώρηση του πλοίου δύο μέρες πριν τη φωτιά

«Οι συνθήκες είναι άθλιες στο καράβι αυτό, όπως και σε άλλα της εταιρείας Grimaldi. Ο πατέρα μου συνήθως ανέβαινε στο κατάστρωμα, αλλά δεν ξέρω αν έμεινε πάνω ή αν κατέβηκε στο αυτοκίνητο στο γκαράζ», είπε και ξεκαθάρισε ότι έξοδος διαφυγής στο γκαράζ δεν υπάρχει. 

Φωτιά πλοίο: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους-Υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς

«Τα αυτοκίνητα είναι τόσο κολλητά το ένα με το άλλο και δεν υπάρχει διαφυγή. Έτσι είναι σε όλα τα γκαράζ. Δεν είναι σχεδόν κολλητά, είναι κολλητά. Το συγκεκριμένο καράβι είναι για να κουβαλάει μόνο ασυνόδευτα αυτοκίνητα, μόνο τα τρέιλερ από τα φορτηγά. Δεν είναι για ανθρώπους. Πρέπει να ήταν πάρα πολύ λίγοι οι οδηγοί, όχι όσοι ήταν τώρα», συνέχισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top