Τι έδειξε η τελευταία επιθεώρηση του πλοίου δύο μέρες πριν τη φωτιά

Το έγγραφο - ντοκουμέντο στη διαδικτυακή βάση δεδομένων Equasis

Η τελευταία επιθεώρηση στο πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες έγινε πριν από δύο μέρες. Ο έλεγχος εντόπισε ελλείψεις στο εγχειρίδιο πυρόσβεσης, όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο- ντοκουμέντο που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Φωτιά πλοίο: Η στιγμή της διάσωσης ενός εκ των εγκλωβισμένων οδηγών

Ειδικότερα, η επιθεώρηση αναφέρει ότι το λειτουργικό εγχειρίδιο του πλοίου είναι ατελές, όσον αφορά στα ζητήματα πυρασφάλειας. Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στη διαδικτυακή βάση δεδομένων Equasis,  που έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία όλων των πλοίων παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με πραγματογνώμονες το εγχειρίδιο αυτό έχει να κάνει με το «ISO» του πλοίου. Περιγράφει δηλαδή, το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει το πλήρωμα και οι επιβάτες σε περίπτωση πυρκαγιάς και ποια τα μέσα πυρόσβεσης που θα χρησιμοποιηθούν. 

Η επιθεώρηση έγινε στις 16 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.  Από ότι φαίνεται αυτές οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν στο εγχειρίδιο δεν ήταν αρκετές για να απαγορευτεί στο πλοίο να πραγματοποιήσει δρομολόγια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου. 

Φωτιά πλοίο - Αποκάλυψη: Υπήρχε βυτίο στο φλεγόμενο κατάστρωμα

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε στο Star, ότι πριν από δύο μέρες έγινε ο έλεγχος και πως δε βρέθηκε κάτι σοβαρό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είχε ακινητοποιηθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top