Φωτιά πλοίο: Η στιγμή της διάσωσης ενός εκ των εγκλωβισμένων οδηγών

Αγωνιούν οι συγγενείς των τριών Ελλήνων αγνοουμένων

«Κόλαση» φωτιάς από τα ξημερώματα στο πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα 3, την ώρα που το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας. Δυστυχώς σύμφωνα με το Λιμενικό, αγνοούνται 11 επιβάτες, ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες. Οι συγγενείς τους τρέμουν στην ιδέα του χειρότερου σεναρίου. 

Φωτιά πλοίο: Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους αγνοούμενους

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Μαίρη Τζώρα βρέθηκε μια ανάσα από το σημείο που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ. Γίνονται παράλληλες έρευνες από αέρα και θάλασσα. Μόνος στόχος να σωθούν ανθρώπινες ψυχές.

Φωτιά πλοίο: Διασώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ από την ΕΜΑΚ

Ο οπερατέρ Ηλίας Πότσης κατέγραψε την καταρρίχηση των ανδρών της ΕΜΑΚ στο κατάστρωμα του πλοίου. Το ελικόπτερο μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο καπνού προσπαθούσε να προσεγγίσει με ασφάλεια. Οι προσπάθειες ήταν υπεράνθρωπες, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίετρα υψηλές.Τα κατάφεραν όμως και απεγκλώβισαν και τους οδηγούς. Το Star κατέγραψε την πρώτη διάσωση.

Αποκλειστικές εικόνες του Star από την επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΜΑΚ- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αποκλειστικές εικόνες του Star από την επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΜΑΚ- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Οι τρεις Έλληνες επιβάτες που αναζητούνται είναι ο Νικόλαος Μπεκιάρης, ο Κωνσταντίνος Γεροντιδάκης επαγγελματίας οδηγός - πατέρας 2 παιδιών και ο Ευάγγελος Μαλεσιαδάς επίσης επαγγελματίας οδηγός.

Φωτιά πλοίο: Αγωνιούν οι συγγενείς των τριών Ελλήνων αγνοουμένων

Ο γιος του τελευταίου μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον Αλέξανδρο Γύγο. «Είναι στους 3 αγνοούμενους. Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώσανε τη μητέρα μου κι εγώ κατευθύνομαι προς το σπίτι της μητέρας μου, προς τα εκεί. Επαγγελματίας οδηγός είναι και κάνει συχνά το δρομολόγιο αυτό. Εμείς δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση ούτε από την εταιρία του πατέρα μου, ούτε από τη ναυτιλιακή. Ό,τι μάθαμε μόνοι μας το μάθαμε. Από το νοσοκομείο της Κέρκυρας υπήρχε απόρρητο, από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας υπήρχε απόρρητο, Το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο».

Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν από το τηλεφώνημα που δέχθηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από γυναίκα στέλεχος του Λιμενικού. Τους ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι τους ακόμη αναζητούνται.

Ο κουνιάδος του αγνοούμενου Νικόλαου Μπεκιάρη, μόλις έμαθε την είδηση άρχισε να τον καλεί χωρίς όμως ανταπόκριση. Έσπευσε στο σημείο όπου αποβιβάζονταν οι διασωθέντες στην Κέρκυρα. «Ανησυχώ, δεν είχα επικοινωνία καμία μέχρι τώρα.Είναι οδηγός φορτηγού ο γαμπρός μου και από όταν έμαθα για το συμβάν ήρθα για να μάθω νέα, αλλά τίποτα ακόμα» είπε αποκλειστικά στη Μαίρη Τζώρα.

«Η πυρκαγιά ακόμα μαίνεται από άκρη σε άκρη. Είναι δύσκολο να ανέβει κάποιος, οι θερμοκρασίες είναι τεράστιες» εξήγησε ο  Γιώργος Γκυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης της Κέρκυρας.

Λιμενικό, ΕΜΑΚ και ελικόπτερο του ΠΝ στην επιχείρηση διάσωσης

Δύο εναέριοι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ προσέγγισαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και 6 διασώστες από την 6 ΕΜΑΚ με πλωτό της πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρεί και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων αποστολών  του λιμενικού. Η φωτιά μπορεί να ξέσπασε στο κατάστρωμα 3 , δηλαδή στο ανοιχτό γκαράζ, ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων θα επεκταθούν σε όλους τους κλειστούς χώρους του πλοίου.

Μέχρι το ξημέρωμα θα επιχειρούν: 

  • 1η ΕΜΑΚ 
  • 5η ΕΜΑΚ 
  • φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού 
  • ακτοφυλακή Ιταλίας  - Αλβανίας
  • εθελοντές με πλοιάρια 
  • το ελληνικό λιμενικό 

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρουν σημεία στις λαμαρίνες του πλοίου με χαμηλές θερμοκρασίες. Για να μπουν στα έγκατα φορούν τα μέσα ατομικής προστασίας ενός πυροσβέστη και τίποτα περισσότερο. Γίνεται συνεχώς έλεγχος καθώς δεν αποκλείεται να πάρει κλίση το πλοίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top