Φωτιά πλοίο: Θα καίει ακόμη για μέρες – Δύσκολη η επιχειρήση

Τι λέει ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ στο Star

Για μέρες θα συνεχίσει να καίει η φωτιά στο εσωτερικό του Euroferry Olympia, καθώς η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα καύσιμα υλικά είναι πολλά μέσα στο πλοίο, ενώ είναι και αρκετοί τόνοι τα καύσιμα που έχουν μέσα τα φορτηγά και τα οχήματα.

Το πλοίο κινείται προς τα βόρεια της Κέρκυρας με σκοπό να δέσει σε απόσταση 1-2 μιλίων από τις ακτές και να μην είναι εκτεθειμένο στον καιρό.

Φωτιά πλοίο: «Βοηθήστε τον σύζυγό μου, είναι ζωντανός»

Εκεί θα μπορούν να επιχειρήσουν πιο εύκολα τόσο οι πυροσβέστες, όσο και το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του λιμενικού.
Εξάλλου, περιορίστηκαν οι ποσότητες νερού που ρίχνονται μέσα στο πλοίο, και αυτό γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ελεύθερες επιφάνειες με αποτέλεσμα να πάρει επικίνδυνη κλήση το πλοίο.

Γίνεται ψύξη εξωτερικά των λαμαρινών του εξωτερικού κέλυφος του πλοίου. Επομένως η όποια αναζήτηση των αγνοουμένων κυρίως στα υπόγεια γκαράζ του euroferry olympia θα γίνει εφόσον η πυρκαγιά σβήσει εντελώς.

Τι λέει ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ στο Star

Συνθήκες κόλασης εξακολουθούν να επικρατούν πάνω στο Euroferry Olympia.

Οι έρευνες για του 12 αγνοούμενους συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, ενώ η κάμερα του Star κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης των δύο ανδρών, ου είχαν εντοπιστεί ζωντανοί στο γκαράζ του πλοίου.

Euroferry Olympia: Eλεύθεροι ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του πλοίου

Ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και περιέγραψε τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν.

«Είμαστε μεσοπέλαγα, το πλοίο έχει πάρα πολλές ώρες που καίει στο εσωτερικό του. Να φανταστείτε εμείς, με τον εξοπλισμό που έχουμε, καταγράφουμε θερμοκρασίες κοντά στους 600 βαθμούς Κελσίου εξωτερικά, στο κελυφος», δηλώνει ο Πυραγός Γιώργος Μήτσης.

«Δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για το εσωτερικό, Όσο περνάει η ώρα, θα δυσχεραίνει τόσο το έργο της όσο και την επέμβασή μας. Αυτή τη στιγμή το πλοίο κατευθύνεται προς Κέρκυρα, ώστε τουλάχιστον να μπορέσουμε να μην είμαστε μεσοπέλαγα και να είναι καλύτερες οι συνθήκες», σημείωσε.

Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ 

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας άνδρας της ΕΜΑΚ, ο οποίος συμμετείχε στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των επιβατών απο το φλεγόμενο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» στην Κέρκυρα.

Ο άνδρας της ΕΜΑΚ παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top