Φωτιά πλοίο: Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους-Υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς

Τι γνωρίζουμε για τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους του Euroferry Olympia

Το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μια «ανάσα» από το φλεγόμενο πλοίο (18/2/22)
 

Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, από το πλοίο Euroferry Olympia που φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Φωτιά πλοίο: Τι μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά - Ειδικοί εξηγούν

Mε το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

278 άτομα έχουν διασωθεί- 12 αγνοούνται - 3 οι Έλληνες αγνοούμενοι

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Φωτιά Πλοίο: Το Χρονικό Του Τρόμου Στα Ανοιχτά Της Κέρκυρας

Προσπάθειες κατάσβεσης της πυροσβεστικής στο Euroferry Olympia

Προσπάθειες κατάσβεσης της πυροσβεστικής στο Euroferry Olympia

Πλακιωτάκης: Υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο Euroferry Olympia

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήγησε ότι καίνε ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί σε ασφαλές σημείο. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

Τι έδειξε η τελευταία επιθεώρηση του πλοίου δύο μέρες πριν τη φωτιά
 

Τι ξέρουμε για τους Έλληνες αγνοούμενους

Αναφερόμενος στους τρεις Έλληνες που αγνοούνται, ο υπουργός ανέφερε ότι ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, ωστόσο, και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχημάτος. 

Πλακιωτάκης: Υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο Euroferry Olympia

Πλακιωτάκης: Υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς στο Euroferry Olympia

Παράλληλα, εξέφρασε ικανοποίηση για τα αντανακλαστικά των συμμετεχόντων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, χαρακτηρίζοντάς την «ηρωική πράξη», σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.  «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top