Φωτιά πλοίο: Στους 12 τελικά οι αγνοούμενοι επιβάτες

Αφγανός μετανάστης ένας από τους διασωθέντες- Δεν ήταν στη λίστα επιβατών

Το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μια «ανάσα» από το φλεγόμενο πλοίο

Στους 12 ανέρχονται τελικά οι αγνοούμενοι από το πλοίο «Euroferry Olympia» που εξακολουθεί να φλέγεται στα ανοικτά της Κέρκυρας.

Ένας Αφγανός μετανάστης που δε συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός ήταν τελικά αυτοί που απεγκλωβίστηκαν από το πλοίο με ελικόπτερο, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Φωτιά πλοίο: Η στιγμή της διάσωσης ενός εκ των εγκλωβισμένων οδηγών

Ο ένας από τους διασωθέντες που δήλωνε Τούρκος είναι τελικά Αφγανός και δε βρισκόταν στην επίσημη λίστα επιβατών Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες.

Οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι το ξημέρωμα θα επιχειρούν: 

  • 1η ΕΜΑΚ 
  • 5η ΕΜΑΚ 
  • φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού 
  • ακτοφυλακή Ιταλίας  - Αλβανίας
  • εθελοντές με πλοιάρια 
  • το ελληνικό λιμενικό 

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρουν σημεία στις λαμαρίνες του πλοίου με χαμηλές θερμοκρασίες. Για να μπουν στα έγκατα φορούν τα μέσα ατομικής προστασίας ενός πυροσβέστη και τίποτα περισσότερο. Γίνεται συνεχώς έλεγχος καθώς δεν αποκλείεται να πάρει κλίση το πλοίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top