Θάνατος κοριτσιών: «Οι αρχές έχουν τον τρόπο να βρουν την άκρη του νήματος»

«Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι έχει πρόβλημα», είπε η δασκάλα της

Άλυτο παραμένει το μυστήριο γύρω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, με τα σενάρια που ακούγονται για τα αίτια των θανάτων τους πολλές φορές να θυμίζουν σενάριο ταινίας θρίλερ. 

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που περιέθαλψαν τα τρία αδελφάκια, η δασκάλα της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε τελευταία από τη ζωή δήλωσε συγκλονισμένη από τον χαμό του παιδιού, που όπως είπε ήταν υγιέστατο. 

Πάτρα: «Δεν προκύπτει ανθρωποκτονία για τον θάνατο της Μαλένας»

«Ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι η Τζωρτζίνα χαρούμενο, ζωηρό και συμμετείχε στα πάντα, ήταν πανέξυπνο παιδί. Όταν έφυγε η Μαλένα, κράτησαν το παιδί δύο μέρες και μετά συμφώνησα ότι έπρεπε να γυρίσει στο περιβάλλον του σχολείου. Ήταν κάπως στεναχωρημένο τον πρώτο καιρό, ήθελε να είναι κοντά μου, της κρατούσα το χέρι και μου έλεγε ότι η Μαλένα είναι ένα αγγελάκι στον ουρανό και μας βλέπει από εκεί ψηλά», είπε η δασκάλα της μικρής, στην εκπομπή «Χαμογέλα Ξανά».

Πάτρα: Νέες δηλώσεις από τη μητέρα - Τι είπε για το Σύνδρομο Μινχάουζεν

Όταν πληροφορήθηκε την απώλεια της 9χρονης μικρούλας συγκλονίστηκε. «Έπαθα σοκ έμαθα ότι το παιδάκι έχει πρόβλημα. Δε φαινόταν να έχει κάποιο πρόβλημα. Ήταν ένα παιδάκι μέσα στη ζωντάνια, ήταν δεμένη και με τους δύο γονείς της», είπε.

Θάνατος κοριτσιών: Ξεκινούν οι καταθέσεις

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων. Οι αρχές αναμένεται να καλέσουν τουλάχιστον 25 γιατρούς, νοσηλευτές και πολίτες, ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες των θανάτων των τριών κοριτσιών. 

Θάνατος κοριτσιών: «Με λένε φόνισσα, ότι έκανα το τέλειο έγκλημα»

Η ίδια η μητέρα, σε συνέντευξή της στο Mega, δήλωσε πρόθυμη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση για να διαπιστωθεί αν πάσχει από το «σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου», μια ψυχικά διαταραχή, όπου ο φροντιστής προκαλεί συμπτώματα σοβαρής ασθένειας σε ένα εξαρτημένο από εκείνον άτομο, παιδί ή ηλικιωμένο. 

Πάτρα: Τι δηλώνουν έμπειροι αστυνομικοί για τη λύση του μυστηρίου

Έμπειροι αστυνομικοί, μιλώντας στο pelop.gr δίνουν την δική τους οπτική για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών. 

Ο αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Δρακόπουλος έδωσε έμφαση στις πιθανότητες να λυθεί πλήρως το «μυστήριο» των τριών θανάτων. 

Πάτρα: «Θέλω να απαντήσω σε αυτούς που ρωτούν γιατί ήμουν πάντα μαζί τους»

«Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας θα πάρουμε επαρκείς απαντήσεις και δε θα μείνει τίποτα ανεξιχνίαστο. Θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι οι ιατροδικαστές και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βλέπουν την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το κορυφαίο στοίχημα τους στα ιατροδικαστικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε:

Πάτρα: Εννέα κρίσιμα ερωτήματα για τους θανάτους των κοριτσιών

«Καλά κάνουν οι υπηρεσίες και συνιστούν να είναι οι πάντες επιφυλακτικοί και να αποφεύγονται διαρροές, παραπληροφόρηση και συγκεχυμένες αιτιάσεις γύρω από την υπόθεση. Οι αποσπασματικές προσεγγίσεις και μάλιστα από “ειδήμονες”, οι οποίοι δε χειρίζονται τις έρευνες, είναι ανούσιες, περιττές και δε συντρέχει λόγος να εξάπτεται η φαντασία της κοινής γνώμης, να διαμορφώνεται κλίμα και με αυτόκλητους »Εισαγγελείς» να περισσεύουν.

εν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα ακόμη βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η υπόθεση δεν έχει θύτες και κατηγορούμενους. Μόνο θύματα έχει τρία αθώα πλάσματα. Πιστεύω, πάντως, ακράδαντα ότι οι έρευνες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Ο Χρήστος Δρακόπουλος σχολίασε, επίσης, την τηλεοπτική εμφάνιση των γονιών των κοριτσιών.

Πάτρα: «Ξέρουμε τι δεν έχει συμβεί, όχι τι έχει συμβεί»

«Ο καθείς κάνει τις επιλογές του όσον αφορά στη διαχείριση των ψυχικών και πολλών άλλων τραυματικών συνεπειών ενός δράματος, που στην προκείμενη υπόθεση είναι τριπλό, βασανιστικό και ανείπωτο», είπε.

Θάνατος κοριτσιών: «Οι αρχές έχουν τον τρόπο να βρουν την άκρη του νήματος»

Από την πλευρά του, ο υποστράτηγος ε.α. και πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος είπε:

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από προφάσεις. Αν δεν προκύψουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τους τρεις θανάτους, τότε ο νους αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανθρώπινη παρέμβαση. Μπορεί να καθυστερήσει ένα ατράνταχτο πόρισμα, αλλά όσος χρόνος κι αν χρειασθεί, το “μυστήριο”, θα λυθεί. Έχουν τους τρόπους και τα μέσα οι ιατροδικαστικές και ανακριτικές αρχές να “ομολογηθεί” από τις έρευνες τους ή πλήρης αλήθεια, για τους λόγους που τρία αθώα αγγελούδια βρίσκονται στον τάφο».

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Τι είναι και πώς μπορεί να οδηγήσει σε μία δολοφονία

Ακολούθως, ο κ. Νταβλούρος σημείωσε: «Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση, που ανάλογη δεν έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία των παγκόσμιων αστυνομικών και εγκληματολογικών χρονικών. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να αποφεύγονται εικασίες και να υιοθετούνται αβασάνιστα διάφορες απόψεις. Θέλω, πάντως, στο σημείο αυτό να παραδεχθώ ότι η κοινωνία επέδειξε πιο έγκαιρα τα αντανακλαστικά της σε αντίθεση, με τις Αρχές που μάλλον καθυστερημένα αντέδρασαν, μέχρις ότου τελικά δοθεί η παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης».

Μητέρα κοριτσιών: Πήγαινα σε ψυχολόγο, αλλά η Τζωρτζίνα μου έδινε δύναμη»

Οι γονείς των τριών κοριτσιών έδωσαν συνέντευξη και στην Αγγελική Νικολούλη, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουν σχέση με τους θανάτους των παιδιών τους. 

«Έχω χάσει τον ύπνο μου. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω. Δεν υπάρχει αυτό που ζω. Βλέπουν παντού τον δολοφόνο σαν την υπόθεση της Καρολάιν. Έχουμε υποβληθεί σε γονιδιακό έλεγχο εγώ, ο σύζυγός μου και τα παιδιά εν ζωή και αφότου κατέληξαν. Οι εξετάσεις έχουν σταλεί στο εξωτερικό και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο γιατί και η μπέμπα είχε εκ γενετής ένα σπάνιο σύνδρομο. Θυμώνω γι’ αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι μεγάλη αδικία», είπε η μητέρα.

Από την πλευρά του, ο 30χρονος πατέρας ανέφερε: «Μέσα απ’ όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει γίνει δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει ποιοι είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γονείς είμαστε, το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας. Να μάθουμε τι συνέβη. Γι’ αυτό είχαμε προβεί και στην πρώτη μήνυση, η οποία αρχειοθετήθηκε, γιατί ψάχναμε να βρούμε την αιτία θανάτου της Μαλένας. Ό,τι έχω να πω, θα το πω μόλις τελειώσει αυτή υπόθεση και θα το πω πολύ καλά και μένω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα είπε επίσης πως μετά τον θάνατο του πρώτου της παιδιού χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγου, όμως έπαιρνε πολλή δύναμη και από το μεγαλύτερο κοριτσάκι της, τη Τζωρτζίνα. 

«Στην πρώτη απώλεια πήγαινα σε ψυχολόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, η οποία ήταν τεράστια δύναμη. Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το έχω ακόμα μέσα μου. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια από την πεθερά μου, τη μαμά, την αδελφή και το σύζυγό μου. Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο των κοριτσιών», είπε και πρόσθεσε πως η μικρούλα την είχε πάντα στον νου της και ανησυχούσε για την ψυχολογική της κατάσταση.

«Όταν χάθηκαν οι αδελφές της, η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου, παρά μόνο πήγαινε στις φίλες της και έλεγε: “Πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δε θέλω.” Ερχόταν με τον πατέρα της και μου έλεγε “κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ. Είμαστε δυνατοί”. Η κόρη μου, μου έλεγε να βγάλω τα μαύρα από τον ίδιο χρόνο κιόλας», πρόσθεσε η μητέρα. 

Για μια ακόμα φορά τόνισε μάλιστα ότι ο κόσμος τη στοχοποιεί άδικα. 

«Ό,τι και να πω στον κόσμο, πάλι ενάντιά μου θα στραφούν. Βγήκα και πάλι με κατακρίνανε. Δεν έκλαψε, δεν έκανε… δεν, δεν, δεν… Αυτό που τονίζω είναι ότι καλή είναι η γνώμη και σεβαστή όλων των ανθρώπων, αλλά όχι στην υπερβολή. Αυτό το πράγμα με την επίθεση που δέχομαι, έχει καταντήσει εμμονή», είπε.

Όσο για το αν έχει ζητήσει τώρα βοήθεια από ειδικό που έχασε και το τρίτο της παιδία, η μητέρα απάντησε:

«Έχω πνευματικό και έχω μιλήσει και σε ψυχίατρο, αλλά είχε κάποια δικά της θέματα και έχει ακυρώσει τα ραντεβού και δεν έχω προλάβει να πάω».

Το χρονικό των θανάτων

Ο πρώτος θάνατος συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Τότε, το μεσαίο κορίτσι, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών, πέθανε από αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, όπως αρχικά είχε αποδοθεί. Στη συνέχεια, ο θάνατός της από την ιατροδικαστή που την εξέτασε, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί έπασχε από λευχαιμία, αλλά ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας. Η κατάσταση του κοριτσιού, όπως λένε οι γιατροί που την νοσήλευαν, είχε σταθεροποιηθεί και έδειχνε πως θα ξεπερνούσε τον παιδικό καρκίνο.

Εξαιτίας αυτής της διαφορετικής απόδοσης για τα αίτια θανάτου, η οικογένεια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη ιατρών και παραλείψεις από τα οποία επήλθε ο θάνατος της μικρής. Η μήνυση όμως κατέληξε στο αρχείο.

Το δεύτερο παιδί πέθανε το 2020 σε ηλικία μόλις 6 μηνών που αποδόθηκε σε μία σπάνια εκ γενετής παθολογική αιτία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις και των δύο παιδιών ήταν καθαρές.

Τον Απρίλιο του 2021 ξεκίνησε η περιπέτεια με την υγεία της μικρής Τζωρτζίνας. Το παιδί, σε ηλικία οχτώ ετών τότε, εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιρού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».

Ακολούθησε μία σειρά από επισκέψεις στο νοσοκομείο και το 2022 το 9χρονο πλέον κοριτσάκι εισήχθη πάλι στο Πανεπιστημιακό του Ρίου με σπασμούς. Η ιατρική ομάδα έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 29 Ιανουαρίου και η μικρή Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή. 

Οι απανωτοί θάνατοι των παιδιών στην ίδια οικογένεια προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στην Δικαιοσύνη που αποφάσισε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου τους και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top