Πάτρα: Εννέα κρίσιμα ερωτήματα για τους θανάτους των κοριτσιών

Απειλές καταγγέλλουν ότι δέχονται οι γονείς

Απαντήσεις αναζητούν οι γονείς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, αλλά και οι αρχές. 

Γιατροί που έχουν χειρισθεί τις υποθέσεις των κοριτσιών και στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν τους μυστηριώδεις θανάτους τους δεν αποκλείουν να υπάρξουν ανατροπές. 

Πάτρα: Τι ζητούν οι γονείς για τις ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ίσως να δώσει τις απαντήσεις που επιζητούν όλοι και να εξηγήσει τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών. 

Πάτρα: Τι προβληματίζει τις αρχές

Τι είναι αυτό, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα τους κρατικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση; 

Πρώτον, οι θάνατοι των τριών κοριτσιών χαρακτηρίζονται «αιφνίδιοι», χωρίς όμως να δίνεται μια πειστική εξήγηση από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές για το τι ακριβώς συνέβη. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζινας, που θα βγουν τουλάχιστον σε δέκα μέρες. 

Πάτρα: Πολλά Τα Ερωτήματα Για Τον Θάνατο Των Τριών Παιδιών

Επίσης, στις ιατροδικαστικές εξετάσεις αναφέρεται πως ο πρώτος θάνατος της, Μαλένας, τον Μάρτιο το 2019 οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, κάτι όμως που δεν εξηγεί πώς έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. 

Ο δεύτερος θάνατος, της έξι μηνών Ίριδας αποδόθηκε σε «αγενεσία βλεφοκόμβου», μια εκ γενετής ασθένεια. Όμως σύμφωνα με τους γιατρούς το συγκεκριμένο σύνδρομο, που είναι εξαιρετικά σπάνιο, δεν είχε εντοπισθεί στα καρδιογραφήματα που είχαν γίνει το μωρό. 

Πάτρα: «Ξέρουμε τι δεν έχει συμβεί, όχι τι έχει συμβεί»

Προβληματισμό προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι και τα τρία κορίτσια έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή όταν δεν ήταν παρόντες γιατροί και νοσηλευτές. Η μικρή Μαλένα και η Τζωρτζίμα έσβησαν σε θάλαμο νοσοκομείων μίας κλίνης, ενώ η Ίριδα «έφυγε» στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ έλειπε ο πατέρας του παιδιού. 

Αυτό που έχει διαπιστωθεί ακόμα και δημιουργεί σκιές πάνω από την υπόθεση των θανάτων, είναι ότι άλλες έξι με επτά φορές που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειο του Ρίου, είτε στο Καραμανδάνειο, υπέστη ξαφνικά ανακοπές ενώ ήταν μόνη στον θάλαμο με τη συνοδεία ενός ατόμου. 

Πάτρα: Δέχονται απειλές οι γονείς που έχασαν τα τρία τους παιδιά

Αντίθετα, όταν είχε μεταφερθεί για πολλές εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων Πατρών, όπου βρισκόταν υπό τη διαρκή επίβλεψη των γιατρών και των νοσηλευτών δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα υγείας. 

Μυστήριο, επίσης, παραμένει ότι οι καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην εννιάχρονη, ώστε οι γιατροί να επιτηρούν τη λειτουργία της καρδιάς της, δεν έδειξαν οποιαδήποτε αρρυθμία ή άλλο πρόβλημα.

Πάτρα: Ο παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας απαντά για τον απινιδωτή

Σύμφωνα με τις καταγραφές, ο βηματοδότης φαίνεται να ενεργοποιήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά για μερικά δευτερόλεπτα προτού αποβιώσει η Τζωρτζίνα. Η ενεργοποίησή του αποδίδεται σε βραδυκαρδία, λόγω «φονικού» προβλήματος στο μυοκάρδιο, το οποίο, όπως λένε επιστήμονες, δεν μπορεί να αποδοθεί σε παθολογικό λόγο, αλλά μόνο σε έξωθεν παρέμβαση.

Τέλος, από τους γενετικούς ελέγχους που έγιναν στα τρία παιδιά, τους γονείς, αλλά και τους συγγενείς δε διαπιστώθηκε κάποιο κληρονομικό πρόβλημα. 

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ποιες ουσίες διερευνούν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Πλέον, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα κληθούν για καταθέσεις στην Ασφάλεια Αττικής περισσότεροι από 25 γιατροί και ιατροδικαστές, ενώ ζητούνται όλοι οι φάκελοι νοσηλείας και θανάτου των τριών παιδιών.

Πάτρα: Απειλούν με λιντσάρισμα τους γονείς των τριών κοριτσιών

Την ώρα που η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η οικογένεια των τριών κοριτσιών έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από τον πόνο της για την τραγωδία που τη βρήκε, και απειλές από αγνώστους. 

Πάτρα: Ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών, Γιάννη Κόττα, η μητέρα συνεχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα από χρήστες του διαδικτύου. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία και με το οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν».

Τα μηνύματα αυτά έχουν σταλεί τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει επιληφθεί του θέματος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top