Καιρός: Λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Άστατος αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός, καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, σε νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωναμε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πρόσκαιρη αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και από το μεσημέρι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές, βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Άνεμοι: Ασθενείς και μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη το απόγευμα. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top