Κυψέλη: «Έσπαγε τα δάχτυλα του Ανδρέα με σιδερένια τανάλια»

Συγκλονίζουν τα όσα αποκάλυψε η αδελφή του 7χρονου

Δεν έχει τέλος η φρίκη που αποκαλύπτεται για τα όσα βίωνε καθημερινά ο επτάχρονος Ανδρέας, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τη μητέρα του και τον σύντροφό της, αλλά και η αδελφούλα του. 

Κυψέλη: Τα Δάκρυα Των Παιδοκτόνων Δεν Έπεισαν Κανέναν

Το 14χρονο σήμερα κορίτσι, το οποίο έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια από το 2018 και μέχρι τώρα αναζητούσε τον αδελφό του αποκάλυψε σοκαριστικές λεπτομέρειες για όσα βίωναν στο σπίτι τους κατά την κατάθεσή της. 

Κυψέλη: Τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο Ανδρέας

Όσα κατέθεσε το κοριτσάκι προανακριτικά είναι συγκλονιστικά. Το παιδί το 2018 απομακρύνθηκε από το σπίτι της μητέρας του και φιλοξενήθηκε αρχικά στο «Παίδων» και στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κυψέλη: «Ήταν τιμωρία όρθιος, χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα»

Είχε προηγηθεί καταγγελία από το σχολείο του, καθώς είχε πάει μετά από τρεις μέρες γεμάτο μελανιές στο σώμα του, κάνοντας τους δασκάλους του να κινητοποιηθούν άμεσα. 

Όπως είπε, τόσο η μητέρα της, όσο και ο σύντροφός της τη χτυπούσαν καθημερινά και της απαγόρευαν να πηγαίνει κάποιες μέρες στο σχολείο για να μη γίνουν αντιληπτά τα σημάδια της κακοποίησης. 

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι η μάνα και ο σύντροφός της για τον θάνατο του Ανδρέα

Ο 33χρονος Πολωνός έβαζε εκείνη και τον αδελφό της να κάθονται πολλές ώρες όρθια ή γονατιστά ως τιμωρία και τα άφηνε νηστικά ακόμα και για μέρες. 

Ο άνδρας μάλιστα εξαντλούσε την αυστηρότητα και τη σκληρότητά του πάνω στο αγοράκι, σπάζοντάς του πολλές φορές τα δάχτυλα των χεριών του με ένα σιδερένιο εργαλείο που έμοιαζε με τανάλια. 

Κυψέλη: Η μητέρα κάλυπτε τον σύντροφό της

Όταν αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που βίωναν τα παιδιά οι κοινωνικοί λειτουργοί του Χαμόγελου κάλεσαν τη μητέρα, η οποία τότε τους έλεγε πως ο σύντροφός της αγαπάει τα παιδιά και ό,τι κάνει, το κάνει για να τα συνετίσει. 

Κυψέλη: «Έσπασα τον τάφο με κομπρεσέρ, έπαιρνα τα κόκαλα μαζί μου»

Σε ερώτηση μάλιστα για το πού βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας, τους είχε πει πως είχε συμφωνήσει με τον πατέρα του να αναλάβει εκείνος την επιμέλειά του γιατί η ίδια δεν μπορούσε οικονομικά κι έτσι το παιδί ήταν στην Πολωνία. 

Κυψέλη: Πώς σκότωσε τον Ανδρέα

Στην απολογία του ο 33χρονος περιέγραψε με απίστευτο κυνισμό πώς σκότωσε το άτυχο αγοράκι και πώς φρόντισε να καλύψει το αποτρόπαιο έγκλημά του. 

Κυψέλη: Ενδέχεται ο 7χρονος να ήταν και δεμένος πισθάγκωνα όταν πέθαινε

«Την επίμαχη ημέρα είχα βάλει τιμωρία το παιδί, επειδή δεν σεβόταν την μητέρα του. Εκείνο φώναζε διαρκώς ότι δεν μας αγαπάει και εγώ δεν μπορούσα να το ακούω… Στην προσπάθειά μου να το συνετίσω και ενώ εκείνο εξακολουθούσε να αντιδρά, του έβαλα στο στόμα μια ταινία πέντε εκατοστών, η οποία όμως μπορεί και να έκλεισε και τη μύτη του. Μετά από λίγο όμως δεν τον άκουγα. Εγώ του έβγαλα την ταινία και διαπίστωσα ότι δεν ανασαίνει. Προσπάθησα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με πιέσεις στο στήθος και αέρα στο στόμα, όμως κατάλαβα ότι το παιδί είχε πεθάνει! Τότε λοιπόν είπα στη σύντροφό μου να φύγει από το σπίτι. Για να μην μείνει χωρίς οικογένεια η 14χρονη κόρη της και να μπούμε φυλακή αποφάσισα να κρύψω το πτώμα. Έφτιαξα μια κατασκευή στην ταράτσα του δώματος σαν τάφο και έβαλα το πτώμα μέσα σε αυτήν. Τη σύντροφό μου την ενημέρωσα πού βρισκόταν το πτώμα. Πριν από τρία χρόνια όταν χωρίσαμε πήρα το πτώμα από την ταράτσα και το έβαλα σε μια εργαλειοθήκη που είχα…», φέρεται να κατέθεσε.

Κυψέλη: Με μακρυμάνικα ήταν η μικρή στο σχολείο, να μη φαίνονται οι μώλωπες

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για έναν χρόνο έμενε στον δρόμο κι είχε τη σορό του μικρού Ανδρέα πάντα μαζί του μέσα στην εργαλειοθήκη του, την οποία είχε κλειδωμένη με λουκέτο. 

«Τελικά νοίκιασα το διαμέρισμα, όπου διέμενα στην οδό Αστυπάλαιας 22 και έκρυψα τη συγκεκριμένα εργαλειοθήκη και το πτώμα σε αποθηκευτικό χώρο ενός παλιού, ξύλινου, καναπέ στο μπαλκόνι του σπιτιού…», είπε.

Κυψέλη: Τι είπε η μητέρα

Η μητέρα από την άλλη ισχυρίστηκε ότι όντως ο σύντροφός της τιμωρούσε άσχημα τα παιδιά. Την ημέρα της δολοφονίας στις 10 ή 12 Ιανουαρίου 2017 ο 33χρονος έβαλε και πάλι τον μικρό τιμωρία με ορθοστασία και πείνα.

Ξεσπά ο παππούς του 7χρονου: «Δε γνώριζα τίποτα, ούτε που μένουν»

«Κάποια στιγμή το παιδί έπεσε κάτω και τότε κατάλαβα ότι κάτι συνέβη καθώς δεν αντιδρούσε και είχε τα μάτια ανοιχτά. Ο 33χρονος μου είπε να φύγω από το σπίτι μαζί με την κόρη μου και εκείνος προσπάθησε να τον επαναφέρει με τις πρώτες βοήθειες. Εγώ έφυγα με την κόρη μου και επέστρεψα δυο ημέρες μετά. Στο μεταξύ πληροφορήθηκα από τον σύντροφό μου το θάνατο του γιου μου καθώς και το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το πτώμα. Εκείνος μου είπε να ισχυρισθώ ότι το παιδί παραλήφθηκε από τον πατέρα του και μένει μαζί του στην Πολωνία», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top