Θάνατος κοριτσιών: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τη μυστηριώδη υπόθεση

Στο μικροσκόπιο αναρτήσεις στο διαδίκτυο και υποθέσεις στο εξωτερικό

Η Τζωρτζίνα με τους γονείς της

Άλυτο παραμένει το μυστήριο των θανάτων των τριών αδελφών στην Πάτρα που «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά τους. 

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» την επομένη εβδομάδα ξεκινούν οι καταθέσεις για να ριχθεί φως στην υπόθεση αυτή. 
Αρχικά αναμένεται να καταθέσουν επιστήμονες που εξέτασαν τα παιδιά και τελευταίοι πιθανόν θα καταθέσουν οι γονείς. 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Να μη μιλούν όσοι δεν ξέρουν»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το επόμενο εικοσαήμερο θα καταθέσουν 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, ενώ θα ολοκληρωθούν οι αναφορές επτά ιατροδικαστών και τα πορίσματα των δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Οι δικαστικές αρχές ελπίζουν ότι θα φωτιστούν οι συνθήκες των θανάτων της έξι μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» τελευταία από τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πριν από λίγες μέρες. 

Θάνατος τριών κοριτσιών: Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ο θάνατός της φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά έχει ομοιότητες και με τους θανάτους των δύο αδελφών της.

«Θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση γιατί απεβίωσαν, με απροσδιόριστα αίτια θανάτου, τρία μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας. Αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάζουμε κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν ύποπτα ευρήματα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση και τότε ίσως το θρίλερ αυτό αποκτήσει μια νέα διάσταση», τόνισαν στην εφημερίδα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τις έρευνες. 

Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν» λέει η μητέρα τριών νεκρών παιδιών

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, αλλά και οι λόγοι που προκάλεσαν την ανακοπή καρδιάς, την οποία υπέστη πριν από έναν χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Πάτρα: Εξετάζονται παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό

Παράλληλα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες έχουν ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών, ενώ αναζητούν καταγραφές που υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές. 

Πάτρα: Το άγνωστο περιστατικό με τη Τζωρτζίνα - Έπαθε ανακοπή και επανήλθε

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει επίσης ιδιότυπες αναρτήσεις στα social media τα τελευταία δύο χρόνια από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση. 

Παράλληλα, οι έμπειροι αξιωματικοί διερευνούν παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό, όπως στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ που εξιχνιάστηκαν από τις αρχές των χωρών αυτών. 

Γιατρός Μαλένας: «Εξελισσόταν άριστα»

Στο «Βήμα της Κυριακής» μίλησε η Μαργαρίτα Μπάκα Καγιά, η παιδίατρος – ογκολόγος που είχε αναλάβει τη Μαλένα, η οποία έπασχε από λευχαιμία και έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια. 

Πάτρα: «Δεν αποκλείω τίποτα. Δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα»

«Επρόκειτο για ένα δραματικό και δυσεξήγητο περιστατικό. Η κατάσταση του κοριτσιού μετά τη διάγνωση της οξείας λεμφαδενοπάθειας εξελισσόταν άριστα», είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια είχε ενημερώσει τους γονείς ότι όλα πήγαιναν καλά και η νόσος νικήθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top