Πάτρα: Tι λένε οι γονείς που έχασαν τα τρία παιδιά τους

«Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» - Έρευνα για τους θανάτους των κοριτσιών

Ο πατέρας με την Τζωρτζίνα

Είδε τα παιδιά του να «φεύγουν» από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια. Βιώνει τον χειρότερο και μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να νιώσει άνθρωπος και προσπαθεί μαζί με τη σύζυγό του να καταφέρουν να ανέβουν τον Γολγοθά τους και να σταθούν στα πόδια τους. 

Ο πατέρας της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» δεν έκρυψε τη συντριβή του, αλλά και την οργή του για όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα αγγελούδια του. 

Πάτρα: Παρενέβη εισαγγελέας για τους «μυστηριώδεις» θανάτους των κοριτσιών

Όπως είπε τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά, αλλά τον αφήνουν αδιάφορο, καθώς η ζωή του καταστράφηκε και ο θρήνος του είναι ατελείωτος. 

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δε θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι», είπε ο τραγικός πατέρας.

Ψάχνουν απαντήσεις για τις 3 αδελφές - Οι δραματικές ώρες των γονιών τους

«Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας», συνέχισε.

Την ίδια ώρα, η μητέρα των κοριτσιών έχει επιδοθεί, όπως είπε την εφημερίδα, στο να διώχνει δημοσιογράφους  από το σπίτι της.

Ανταποκριτές από εκπομπές έφθασαν μέχρι την οικογένεια, αλλά το ζευγάρι αρνήθηκε να πει το παραμικρό.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε ο ιατροδικαστής για την 9χρονη Τζωρτζίνα

Μέσω του δικηγόρου τους, Δ. Καράμπελα, ζητούν να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση και η συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους.

Η Εισαγγελία Πατρών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πατρών για να λάβει καταθέσεις και να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. 

Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε τρία παιδιά: «Αφήσατε την αγκαλιά μου άδεια»

Ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που έφυγε τελευταία, θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή.

Αναλυτικά η δήλωση των γονέων

Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, δηλώνω τα εξής: 

Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν.

Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά. 

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση.
                 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top