Έρχονται μπλόκα στην Εθνική Οδό - Στους δρόμους οι αγρότες

Τα αιτήματα των αγροτών

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αγροτικές κινητοποιήσεις/ (27/1/22)

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των νομών Θεσσαλίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο στον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό, προκειμένου να στήσουν μπλόκα και να διαμαρτυρηθούν. 

Μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων συσκέψεων, εκατοντάδες τρακτέρ φαίνεται πως κατευθύνονται προς το οδικό δίκτυο για να το κλείσουν. 

Καρδίτσα: Στους Δρόμους Οι Αγρότες 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κόμβος της Νίκαιας στη Θεσσαλία αποτελεί το σημείο έναρξης κάθε αγροτικής κινητοποίησης. Όμως, αναμένονται κινητοποιήσεις και βορειότερα όπως στις Σέρρες και την Έδεσσα, αλλά και νοτιότερα από τη Φθιώτιδα έως την Εύβοια και την Κρήτη.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές, καθώς σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Αμυνταίου θα παραστεί στον αποκλεισμό των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, που θα γίνει με αγροτικά μηχανήματα.

Hλεκτροσόκ στους αγρότες από τα τιμολόγια ρεύματος

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν να ανακουφιστούν από το υψηλό κόστος παραγωγής, να μην φορολογούνται για το πετρέλαιο, να λάβουν επιδότηση για τις ζωοτροφές αλλά και να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να προστατεύονται και να αποζημιώνονται για τις φυσικές καταστροφές. Επίσης, ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Την συμπαράστασή της στον αγώνα των Αγροτικών Συλλόγων της χώρας εκφράζει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top