Αττική Οδός: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη οδηγό

Ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη

Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος στην Αττική Οδό - Ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (27/1)

Αγωγή κατά της Αττικής Οδού κατέθεσε οδηγός, η οποία παρέμεινε για πάνω από 16 ώρες εγκλωβισμένη μέσα στον αυτοκινητόδρομο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Σύμφωνα με το eviathema.gr, η οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε η Αττική Οδός ότι θα δώσει ως αποζημίωση ανά εγκλωβισμένο όχημα. 

Στην αντεπίθεση η Πολιτική Προστασία: «Ψεύδεται η Αττική Οδός»

Διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη, ύψους 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την ταλαιπωρία της αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση τον αυτοκινητόδρομο, καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια. 

Όπως αναφέρει στην αγωγή της ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αττική Οδός: Την επόμενη εβδομάδα η φόρμουλα για τις αποζημιώσεις

Μέσω του δικηγόρου της, Ι. Καλαβρή, δήλωσε, επίσης, ότι η ηθική βλάβη που υπέστη δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το πόσο των 2.000 ευρώ.

Αττική Οδός: Γιατί εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί - Τι απαντά η εταιρία

Θεωρεί ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο πρωθυπουργός είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται κάθε πολίτης, ο οποίος υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε και ότι αρμόδια γι’ αυτό είναι μόνο τα ελληνικά δικαστήρια. 

Αττική Οδός: Πώς θα πάρουν τα 2.000 ευρώ οι οδηγοί

Τέλος, σημειώνει ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωσή της, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top