Καιρός: Νέα ισχυρή κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα - Χιόνια πάλι στην Αττική

Μαρουσάκης: «Έρχονται πολικές αέριες μάζες» - Οι «κόκκινες» περιοχές

Νέα ισχυρή κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα , με χιόνια πάλι στην Αττική - Η πρόβλεψη του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά το πέρασμα το καταστροφικό πέρασμα της «Ελπίδας» που έφερε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά προκαλώντας μεγάλα προβλήματα, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται μέσα στις επόμενες ώρες και θα πλήξει και την Αττική.

Καιρός: Έρχεται νέος χιονιάς το Σάββατο – Στα λευκά τα βόρεια της Αττικής

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκης, έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στην Αττική.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι η κάθοδος πολικών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες καθώς θα αλληλεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από τη χώρα μας, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προκαλέσει και πάλι κακοκαιρία στην περιοχή μας.

Δύσκολο το Σαββατοκύριακο – Προσοχή στην Αττική και τα Βίλια

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, το διήμερο Σάββατο - Κυριακή ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια.

Προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές - καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

χιόνια Αττική

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε ισχυρή χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Eurokinissi

Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής, όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά. «Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια», επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης.

Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στο Σάββατο να πέφτουν μεγάλες ποσότητες χιονιού ξανά στα Βίλια, μία περιοχή που έχει βάλει ήδη μεγάλο όγκο χιονιού.

Τέλος, ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή όλων των οδηγών και τους προτρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό δίκτυο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top