Προς παράταση τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Συνεδριάζει η Επιτροπή

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί - Τι τους προβληματίζει

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (26/1) - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει στις εισηγήσεις της για την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 115 θανάτους, αριθμός ρεκόρ για τον Ιανουάριο, που ανησυχεί τους ειδικούς, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα επηρεαστούν από την κάμψη του εμβολιαστικού ρυθμού και την επίπλαστη σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Κορωνοϊός: Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουν ξανά όσοι νόσησαν;

Τα μέλη της επιτροπής θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προχωρήσουν στις εισηγήσεις τους. 

Κορωνοϊός: Το σενάριο της λήξης των μέτρων

Το καλό σενάριο αναφέρει τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται τάση σταθεροποίησης στα ημερήσια κρούσματα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 40.000 τα κρούσματα σε παιδιά - Στα ύψη το Rt

Χθες αναφέρθηκαν 17.960 -551 περισσότερα από τα 17.409 της Τρίτης-, ενώ τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 19.075, την Κυριακή 12.108 και το Σάββατο 18.333. 

Πτωτική πορεία παρατηρείται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τον μέσο όρο των εισαγωγών του επταημέρου είναι 484 ασθενείς, ενώ την περασμένη Τρίτη ήταν 552. 

Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική - Ο χάρτης διασποράς

Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται στους διασωληνωμένους ασθενείς καθώς χθες ήταν 646 ενώ την Τρίτη 653 και αντίστοιχα στο σύνολο των ειδικών Μονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ) 1.076 και 1.065. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς η σταθεροποίηση της κατάστασης μπορεί να θεωρηθεί ενθαρρυντική αφού δείχνει ότι βρισκόμαστε σε φάση «εκτόνωσης» του επιδημικού κύματος. 

Κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση των μέτρων για μία ακόμα εβδομάδα

Έτσι με δεδομένα όλα τα παραπάνω τότε πιθανόν να σημάνει η λήξη των περιοριστικών μέτρων την Κυριακή.

Κορωνοϊός: Τι θα κρίνει την παράταση των μέτρων

Υπάρχε,ι, όμως και το κακό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι ειδικοί θα εισηγηθούν παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 6 Φεβρουαρίου.

«Όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό», λέει η Παγκόσμια Ιατρική Ένωση

Οι 115 νεκροί που ανακοινώθηκαν χθες σήμανε νέο καμπανάκι στους επιστήμονες, καθώς ο Ιανουάριος αποδείχθηκε ότι έχει συγκεντρώσει το 9% από τους 22.970 θανάτους που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. 

Την προηγούμενη φορά η παράταση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε καθώς ο αριθμός των θανάτων ήταν υψηλός, οπότε δεν αποκλείεται να αποφασιστεί νέα παράταση για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Όμικρον: Ζει περισσότερο σε πλαστικά και δέρμα σε σχέση με άλλες παραλλαγές

Ανησυχητική είναι και η πορεία των εμβολιασμών: χθες έγιναν μόνο 28.072, την Τρίτη 29.480, τη Δευτέρα 43.708 και την Κυριακή 27.016, την ώρα που από 1 Φεβρουαρίου παύει η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσων έχουν συμπληρώσει επτάμηνο. 

Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι με την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσουν και πάλι οι εμβολιασμοί και θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος. 

Κορωνοϊός: 3 στους 4 πρώην ασθενείς έχουν συμπτώματα έναν χρόνο μετά

Από σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων πραγματοποιούνται κανονικά ενώ όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Εξαίρεση οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν σήμερα και αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και σήμερα στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», που αναστέλλονται και οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top