«Χάπι βιασμού»: Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο

Μανωλόπουλος: «Ανιχνεύεται για ώρες στο αίμα, αλλά για εβδομάδες σε μαλλιά»

Ακόμη και θάνατο μπορεί να προκαλέσει το «χάπι του βιασμού», σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, Ευάγγελο Μανωλόπουλο.

Με αφορμή την υπόθεση της καταγγελίας του ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής είπε πως το ένα εκ των δύο χαπιών, που προκαλούν νάρκωση, (το γ-υδροξυβουτυρικό οξύ), είναι τόσο επικίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

«Όποιος το χρησιμοποιεί θα πρέπει να ελέγχεται όχι μόνο για την εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας», υπογράμμισε, μιλώντας στον Σκάι.

Χάπι βιασμού: Τι είναι, τι προκαλεί στο θύμα και ποιες οι παρενέργειες

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να ανιχνευτεί για λίγα 24ωρα στα ούρα, για κάποιες ώρες στο αίμα αλλά και εβδομάδες μετά στο τριχωτό της κεφαλής.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Καλεσμένη στο πάρτι περιγράφει τι έγινε στη σουίτα

Τα συμπτώματά του είναι καταστολή, χαλάρωση των αντιστάσεων, αλλά και απώλεια μνήμης.

«Συνήθως μπορεί να έρθουν κάποιες εικόνες στο άτομο, αλλά το διάστημα αυτό παραμένει σκοτεινό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι άχρωμο άοσμο άγευστο, σε 20 λεπτά ξεκινά η δράση του και ανάλογα με την δόση μπορεί να κρατήσει από 3 έως και 8 ώρες».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η ανάλυση του DNA που βρέθηκε

Όπως εξήγησε, πως το ένα χάπι είναι ισχυρό υπνωτικό και μπορεί να συνταγογραφηθεί πολύ σπάνια σε περιπτώσεις ισχυρής αϋπνίας, ενώ το άλλο έχει αποσυρθεί με αυτό να σημαίνει πως αντλείται από παράνομα κανάλια μέσω ίντερνετ.

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο Νίκος Διαλυνάς, ένας εκ των δικηγόρων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, είπε πως «δεν  ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Δεν ελήφθη αίμα εντός 18 ωρών, χάθηκε ένα στοιχείο»

«Εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα. Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε. Το χάσαμε το αίμα, πάει», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top