Ξεκινά η αποκλιμάκωση - Κάτω από 3.000 τα κρούσματα στα τέλη Ιανουαρίου

Αισιόδοξες προβλέψεις Σαρηγιάννη - 22.000 κρούσματα περιμένουμε σήμερα

Μπορεί τα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν πενταψήφια σε αριθμό, ωστόσο τις τελευταίες μέρες οι προβλέψεις των ειδικών για πάνω από 30.000 κρούσματα διαψεύδονται. 

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως σήμερα περιμένουμε περίπου 22.000 κρούσματα, ενώ έκανε αισιόδοξες προβλέψεις για την αποκλιμάκωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον

Σχολεία: Πώς επιστρέφουν όσοι νόσησαν - Αναλυτικός οδηγός του ΕΟΔΥ

«Είμαστε και επίσημα σε μια φάση ύφεσης, πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση, η οποία ήρθε περίπου 8 – 10 μέρες νωρίτερα από όσο περιμέναμε».

Κορωνοϊός: Πότε μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει με την Όμικρον

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα μπορεί να είναι ακόμα και κάτω από 3.000.

Πώς ήρθε νωρίτερα η αποκλιμάκωση του κύματος της Όμικρον

Ο κύριος Σαρηγιάννης εξήγησε πως η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα, καθώς η ηλικιακή ομάδα 18- 39 ετών, η οποία «καθοδήγησε το κύμα της Όμικρον», νόσησε σε βαθμό τριπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο κύμα: «Αυτό δίνει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του ιού λόγω φυσικής ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Μετάλλαξη Omicron: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς

Ο καθηγητής τόνισε πως σχεδόν όλοι μετά την Πρωτοχρονιά περιόρισαν τις κοινωνικές επαφές τους, γεγονός που βοήθησε αρκετά αλλά και πρέπει να συνεχιστεί. Ως προς τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, σχολίασε πως η τηλεργασία βοήθησε και πως «η στρατηγική των πολλαπλών γραμμών άμυνας είναι η σωστή».

Σε ποια μέρη κινδυνεύουμε περισσότερο να κολλήσουμε κορωνοϊό

Ωστόσο, δήλωσε πως οι προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας θα πρέπει να συνεχιστούν: «Θα πρέπει να δουλέψουμε όταν τα πράγματα είναι καλά, να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μιλάμε για μια νόσο με ήπια χαρακτηριστικά, το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει όμως».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top