Κορωνοϊός: Αναμένονται πάνω από 50.000 κρούσματα σήμερα

Ανεξέλεγκτη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον

Εκτίμηση για πάνω από 20.000 κρούσματα κορωνοϊού μόνο στην Αττική έκανε για σήμερα ο Νίκος Θωμαΐδης

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να σπάσει σήμερα όσον αφορά στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. 

Η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει και στη χώρα μας και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. 

Οικονόμου: Θέλουμε άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν και πιθανόν να ξεπεράσουν τις 50.000. 

Κορωνοϊός: Εκρηκτική η κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η έκρηξη αυτή αναμενόταν εδώ και καιρό από τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει ότι στην κορύφωση του πέμπτου κύματος, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν και τις 80.000.

Κορωνοϊός: Αναμένονται πάνω από 20.000 κρούσματα σήμερα στην Αττική

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδη, το ιικό φορτίο έχει πενταπλασιαστεί στα λύματα της Αττικής τις τελευταίες είκοσι μέρες, ενώ εκτίμησε ότι σήμερα μόνο στην πρωτεύουσα τα κρούσματα μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000. 

Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη με κορωνοϊό ινχηλατήθηκαν εφτά στους 10 πολίτες που έκαναν PCR στα διαγνωστικά κέντρα της πόλης, αριθμός που αποτελεί - ρεκόρ για την διασπορά της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον στην πόλη.

Κορωνοϊός: Μπορεί να εξαπλωθεί σε καρδιά και εγκέφαλο - Eπιβιώνει για μήνες

Συγκεκριμένα, περίπου το 70% των PCR που γίνονται στα διαγνωστικά κέντρα βγαίνει θετικό, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), βιοπαθολόγος/επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής μικροβιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Μαρία Χατζηδημητρίου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης, ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των νέων κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Όμικρον. 

Κορωνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η επιτροπή των επιστημόνων καλείται να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Στα 50 ευρώ η νέα τιμή για τα μοριακά τεστ

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους και μη) να υποβάλλονται σε τρία self test την εβδομάδα. Αναμένεται επίσης να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο κι ένα τμήμα να κλείνει ότι βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό το 40% + 1 των μαθητών. Τέλος αν βρεθεί θετικό κρούσμα θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο όλοι οι μαθητές και όχι μόνο οι κοντινές επαφές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top