Οικονόμου: Θέλουμε άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

«Πρωτόγνωρη η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον»

Σχολείο

Με απολογισμό του έργου της κυβέρνησης το 2021 ξεκίνησε την πρώτη ενημέρωση του 2022 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως και το νέο έτος οι φόροι θα μειωθούν, σημειώνοντας πως από  την 1η Ιανουαρίου αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, μειώθηκε η προκαταβολή φόρου και συνεχίζεται η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές και αλλού, το τέλος κινητής τηλεφωνίας, ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, η αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε μείζον ζήτημα τη μετάλλαξη Όμικρον, λέγοντας πως είναι κυρίαρχη πια και στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Μπορεί να εξαπλωθεί σε καρδιά και εγκέφαλο - Eπιβιώνει για μήνες

«Παρουσιάζει πρωτόγνωρη μεταδοτικότητα. Φέρνει δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα αλλά λιγότερες νοσηλείες», είπε ο κ. Οικονόμου.

Για ακόμη μία φορά επανέλαβε πως η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη και θα έχει νέους κυματισμούς το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό χρειάζεται εγρήγορση και σχολαστική τήρηση των μέτρων.

«Θέλουμε άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου»

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Οικονόμου είπε πως η κυβέρνηση περιμένει τη γνωμοδότηση της επιτροπής, που συνεδριάζει το μεσημέρι.

Στα 50 ευρώ η νέα τιμή για τα μοριακά τεστ

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να πετύχουμε τους στόχους. Θα γίνει με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο», εξήγησε.

Τι είπε για το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και ειδικά για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Οικονόμου είπε πως σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου μέτρων.

«Περιμένουμε την συνεδρίαση των ειδικών ειδικά για τα σχολεία. Σταθμίζουμε τα δεδομένα και όποιο αναγκαίο μέτρο χρειαστεί να πάρουμε είμαστε εδώ να το συζητήσουμε», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top