Στα 50 ευρώ η νέα τιμή για τα μοριακά τεστ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πλαφόν στα PCR tests

Κάτω από τα 60 ευρώ θα πέσει η τιμή για το μοριακό τεστ, όπως ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες εικόνες με τεράστιες ουρές έξω από φαρμακεία, κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα για ένα τεστ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως θα βγει υπουργική απόφαση για χαμηλότερη τιμή στα PCR test, ενώ είπε πως η τιμή θα είναι γύρω στα 50 ευρώ, χωρίς να αποκλείει να είναι κάτω και από αυτό το όριο.

Η μειωμένη τιμή στα τεστ PCR που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

«Θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είμαστε ήδη φθηνοί στην τιμή των PCR», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως και σήμερα υπάρχει πλαφόν στα μοριακά τεστ: «Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες».

Όσον αφορά τα rapid test, o υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο ανταγωνισμός έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Κορωνοϊός: Έρχεται πλαφόν στην τιμή του μοριακού τεστ

«Το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ», είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ είπε πως δεν μπορούν να υπάρξουν νέα γενικευμένα μέτρα στήριξης, καθώς τα δημοσιονομικά πιέζονται.

Όπως τόνισε, υπάρχουν κλάδοι, όπως τα νυκτερινά κέντρα, που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από τα μέτρα για την πανδημία, οι οποίοι θα στηριχθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top