Η μειωμένη τιμή στα τεστ PCR που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Νέα τιμή μετά την έξαρση της Όμικρον - Κοσμοσυρροή για τεστ

Προ των πυλών της μείωσης της τιμής των μοριακών τεστ ( PCR ) βρίσκεται η Πολιτεία, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων της Όμικρον στον γενικό πληθυσμό και ενώ επικρατεί κοσμοσυρροή στα σημεία όπου διεξάγονται τεστ.    

Μαγιορκίνης: Πότε πρέπει να κάνουμε PCR και πότε rapid test

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 3 Ιανουαρίου) έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, στην οποία εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες για μείωση της τιμής. Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο μετέδωσε σήμερα ο Γιώργος Ευγενίδης, η τιμή μπορεί να μειωθεί στα 50 ευρώ (για το τεστ και την υπηρεσία), ενώ σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο η τιμή ενδέχεται να πέσει ακόμα και στα 40 ευρώ. Οι ανακοινώσεις πάντως δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη και αύριο, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να συνταγογραφείται πλέον το τεστ PCR. 

Νέο τεστ PCR ανιχνεύει την παραλλαγή Όμικρον

Πάντως μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πολλοί πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων εκτιμούν  ότι έχουν συμπτώματα, έσπευσαν σήμερα να υποβληθούν σε τεστ, περιμένοντας στην ουρά, λόγω της κοσμοσυρροής.           

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top