Κορωνοϊός: Έρχεται πλαφόν στην τιμή του μοριακού τεστ

Ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει, οδηγώντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε συνεχή ρεκόρ.

«Πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πλεύρης: «Στους 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού, χωρίς την τρίτη δόση»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας.

Εξήγησε, ωστόσο, πως όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα.

«Εάν τελικώς ληφθούν νέα μέτρα, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους», είπε.

Κορωνοϊός: Ουρές από τα ξημερώματα για ένα rapid test

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κλάδους, κυρίως τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στη νυχτερινή διασκέδαση και τα catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις.

«Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά» σημείωσε.

Έρχεται πλαφόν στα PCR tests

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμα πως το υπουργείο θα ξαναδεί το θέμα του πλαφόν στα PCR τεστ.

Εμβολιασμένοι: Αρκεί το θετικό rapid test για απουσία από την εργασία

«Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο PCR έχουν 'κλειδώσει' στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τι είπε για τα σχολεία

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στον Σκάι 100,3 FM ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή, αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη, και πρόσθεσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια μικρή κάμψη.

«Ο μόνος τρόπος  για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι  η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες.

«Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δε φαίνεται να αυξάνεται» πρόσθεσε.

Τέλος, όσον αφορά τα τα σχολεία σημείωσε πως «ως υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά έαν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top