Covid Free Gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό

Ψηφιακή ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ένα app

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες Δευτέρα 27/12 η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) μέσω της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (Covid Free Gr Wallet), η οποία αναμένεται να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών.

Covid Free Gr Wallet: Πώς λειτουργεί το ψηφιακό πορτοφόλι πιστοποιητικών

Για να έχουν στο κινητό τους οι πολίτες την ψηφιακή ταυτότητα θα πρέπει να ξανακατεβάσουν την εφαρμογή Covid Free Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα τους διευκολύνει, με την επίδειξη κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Έτσι, θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την «ταυτότητα» που χρειάζεται να επιδεικνύουν. 

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης. 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται. 

Covid Free Gr Wallet: Πώς γίνεται η διαδικασία ενημέρωσης

  • Ενημερώνετε την εφαρμογή Covid Free Wallet μέσω Google Play Store και στο Apple App Store
  • Επιλέγετε ταυτοπροσωπία

  • Εισάγετε πιστοποιητικό και επιλέγετε μία από τις επιλογές όπως ΓΓΠΣΔ ή μία από τις προτεινόμενες τράπεζες στις οποίες τυγχάνει να έχετε κωδικούς
  • Λαμβάνετε μήνυμα με κωδικό στο κινητό σας και αφού τον πληκτρολογήσετε, έχετε στο κινητό σας την ψηφιακή ταυτότητα που δείχνει τη φωτογραφία σας, την ημερομηνία γέννησής σας και το ονοματεπώνυμο σας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top