Covid Free Gr Wallet: Πώς λειτουργεί το ψηφιακό πορτοφόλι πιστοποιητικών

Τα τρία βήματα για να τα έχετε όλα στο κινητό σας

Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου του Star για το Covid Free Wallet

Με τρία απλά βήματα θα μπορείτε να έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών ελέγχων, χάρη στη νέα εφαρμογή Covid Free Gr Wallet που εγκαινιάστηκε χθες. 

Τέρμα πια στα εκτυπωμένα έγγραφα και πλέον θα έχετε όλα τα πιστοποιητικά σχετικά με τον εμβολιασμό σας με ένα απλό κλικ αποθηκευμένα στο κινητό σας. 

Covid Free GR Wallet: Τα τρία βήματα

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Covid Free Gr Wallet από το Google Play ή το App Store και κινητά Android και iOS.

Στη συνέχεια, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα πρέπει να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας ή νόσησης ή τα αποτελέσματα των τεστ, μέσω του gov.gr.

Αμέσως μετά θα πρέπει να «φορτώσετε» το πιστοποιητικό σας στην εφαρμογή, είτε με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη), είτε με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό στη συσκευή τους, σε μορφή PDF).

Όταν γίνει η εισαγωγή, το πιστοποιητικό εμφανίζεται σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι» της εφαρμογής, ώστε ο QR code να διαβάζεται εύκολα, αλλά και να βλέπει ο ελεγκτής το όνομα του πολίτη, την ημερομηνία γέννησης και την ημερομηνία εμβολιασμού.

Με τον ίδιο τρόπο «φορτώνονται» τα πιστοποιητικά νόσησης, αλλά και τα αποτελέσματα των τεστ (rapid, self, pcr).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top