Το μήνυμα της Μίνας Γκάγκα στις εγκύους για το εμβόλιο: Δεν είναι αστείο

Καλεί όλες τις εγκύους να εμβολιαστούν

Το δικό της μήνυμα στις εγκύους, που διστάζουν να εμβολιαστούν, έστειλε η Μίνα Γκάγκα, καλώντας τες να ξεπεράσουν τους όποιους ενδοιασμούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 27 έγκυες εισήχθησαν για νοσηλεία στη Βόρεια Ελλάδα κατά τον τελευταίο μήνα, ενώ 7 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Μόνο μία εξ αυτών ήταν εμβολιασμένη.

Εμβόλιο κορωνοϊός: Εκτιμήσεις για 700.000 ραντεβού μέχρι την Τετάρτη

«Είχαμε εφτά διασωλήνωσεις εγκύων τον τελευταίο μήνα. Δεν είναι αστείο. Έχουμε νέες κοπέλες που αντί να χαρούν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους και το μωρό τους, νοσηλεύονται, κινδυνεύουν και κινδυνεύουν και με θάνατο. Είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε οπωσδήποτε», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εξιτήριο για ανεμβολίαστη μητέρα που γέννησε με καισαρική: Κάντε το εμβόλιο

«Όλες οι γυναικολογικές ενώσεις διεθνώς συστήνουν εμβόλιο και είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες οι έγκυες να είναι εμβολιασμένες», πρόσθεσε.

Ποιοι είναι οι εμβολιασμένοι που νοσούν

Σύμφωνα με την ίδια, όσον αφορά τους εμβολιασμένους, υπάρχει μικρότερη προστασία από το εμβόλιο μετά από τους τέσσερις μήνες, οπότε η δόση μετά από τον τέταρτο μήνα είναι σημαντική.

Η τρίτη δόση φέρνει αλλαγές: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Τα προβλήματα που βλέπουμε μέχρι τώρα – είναι λίγοι, κάτω από το 20% αυτοί που νοσηλεύονται στις μονάδες  – είναι ότι νοσούν αυτοί που έχουν κάνει τα εμβόλιά τους Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Και αυτοί που είναι εμβολιασμένοι και νοσηλεύονται στις μονάδες, είναι άνθρωποι άνω των 80 ετών, είναι άνθρωποι που έχουν συνυπάρχοντα νοσήματα, κακοήθειες, ανοσοανεπάρκειες. Και η ανοσιογόνος παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου. Δεν μπαίνει έυκολα ένας προηγουμένως υγιής στη μονάδα», εξήγησε η κυρία Γκάγκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top