Έβρος: Κύκλωμα με πλαστά rapid test – Συνελήφθη φαρμακοποιός

Εμπλέκεται αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ένας στρατιωτικός

Κύκλωμα πλαστών rapid test για κορωνοϊό εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο. 

Στο κύκλωμα εμπλέκονται μεταξύ άλλων ένας φαρμακοποιός, ενώ ανάμεσα στους παραλήπτες των πλαστών πιστοποιητικών εμφανίζονται ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κι ένας στρατιωτικός. 

«Μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού: Γιατρός τα πουλούσε έναντι 1.000 ευρώ

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ένας φαρμακοποιός, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Έβρου, προμήθευε με ψευδή πιστοποιητικά για κορωνοϊό, κυρίως rapid test μέσω ΗΔΙΚΑ πολίτες, που τα παρουσίαζαν στις εργασίες τους για να φαίνονται νόμιμοι και ότι πειθαρχούν στα μέτρα που εφαρμόζει η πολιτεία. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, ενώ μετά τη διαπίστωση για την εμπλοκή ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κι ενός στρατιωτικού, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη. 

Ποινική δίωξη για την υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών στην Καρδίτσα

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 10 άτομα -ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και αν η δράση του κυκλώματος περιορίζεται στα πλαστά rapid test ή έχει και άλλες προεκτάσεις.

Κορωνοϊός: Δίνουν 1.000 ευρώ για «μαϊμού» rapid test

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει: 

«Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top