Κορωνοϊός: Δίνουν 1.000 ευρώ για «μαϊμού» rapid test

Απίστευτες καταγγελίες από φαρμακοποιούς

Τεράστια ποσά που αγγίζουν ακόμα και τα 1.000 ευρώ προσφέρουν πολίτες σε φαρμακοποιούς για να τους προμηθεύσουν με «μαϊμού» θετικά rapid test

Όπως αποκάλυψε ο φαρμακοποιός Κώστα Μανωλόπουλος στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει για δύο περιπτώσεις στην επαρχία που πολίτες πρόσφεραν στους φαρμακοποιούς από 500 – 1.000 ευρώ για να δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test.

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά

«Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα πως πολλοί συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά οχλήσεις μέσω τηλεφώνου από διάφορα άτομα, που πολλές φορές δεν τα γνωρίζουν καν προσωπικά και τους ζητούν να ολοκληρώσουν το τεστ δίχως να προσέλθουν. Κάποιοι άλλοι τέλος αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζεται να κάνουν τακτικά τεστ και δεν προλαβαίνουν. 

Πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία στη Βόρεια Ελλάδα

Ο ίδιος εξήγησε ότι δίνουν 20 ευρώ, ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό. 

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και γι’ αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Κάνουν σκόντο στην τιμή αν είναι… «μαζεμένα»

Την ίδια ώρα, οργιάζουν τα δίκτυα που διακινούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσω του διαδικτύου σε ανεμβολίαστους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο άτομα για πλαστογραφία πιστοποιητικών

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, ανάλογα με τη χώρα προσέλευσης υπάρχει και ειδικό γκρουπ στο οποίο απευθύνεσαι για να βγάλεις το πιστοποιητικό. 

Πολλές φορές επίσης τα κυκλώματα κάνουν… σκόντο κι ευκολίες αν κάποιος ζητήσει πολλά «μαϊμού» πιστοποιητικά. 

Πλαστά πιστοποιητικά Καρδίτσα: «Δεν πήρα χρήματα», λέει η 45χρονη

Οι τιμές ποικίλουν. Ένα πιστοποιητικό μπορεί να κοστίζει 650 ευρώ, ενώ υπάρχει και πακέτο για πλαστά rapid test.

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας τέλος θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top