Πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία στη Βόρεια Ελλάδα

Παράνομα κυκλώματα εκμεταλλεύονται οι ανεμβολίαστοι

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, ορισμένοι που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά επιζητούν τα προνόμια των εμβολιασμένων, βρήκαν τη λύση σε παράνομα κυκλώματα της Βουλγαρίας που τους προμηθεύουν με πλαστά πιστοποιητικά. 

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση για εμβολιασμένους και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πελάτες του κυκλώματος προέρχονται κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων εδώ και ένα μήνα. 

Πρωταγωνιστές του κυκλώματος είναι οι λεγόμενοι «οικογενειακοί γιατροί», οι οποίοι έχουν γραφείο σε δημόσια νοσοκομεία της Βουλγαρίας.

Κορωνοϊός: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους. Το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Μετά από συνεννόηση με τον μεσάζοντα που βρίσκεται στη χώρα μας, ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει μέχρι την γείτονα χώρα, συναντά τον γιατρό και με 300 λέβα ή ευρώ έχει το πλαστό πιστοποιητικό στα χέρια του .

Η διαδικασία διαρκεί πολύ λίγη ώρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η συναλλαγή γίνεται μέσω bitcoin. 

Νέα μέτρα και στα κομμωτήρια - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Στην Βουλγαρία μάλιστα δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την δράση αυτών των κυκλωμάτων. Στη βουλγαρική έκδοση της DW ένα άρθρο είχε ως τίτλο: «300 λέβα - και είσαι "εμβολιασμένος". Πόσοι Βούλγαροι έχουν πλαστό πιστοποιητικό για τον Covid;»

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top