Κορωνοϊός: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους. Το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Η γυναίκα που γέννησε διασωληνωμένη στο Αττικό περιγράφει τα όσα έζησε

Στην Κατερίνη η οικογένεια της θρηνεί τον θάνατο της 37χρονης εγκύου. Το μωρό της άτυχης Ελένης σώθηκε όμως η ίδια κατέληξε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. 

Μια άλλη έγκυος όμως που επίσης δεν είχε εμβολιαστεί, γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη και κατάφερε να σωθεί και η ίδια και το μωρό της. Η Δήμητρα ήταν η δεύτερη περίπτωση εγκύου παγκοσμίως, που νόσησε, διασωληνώθηκε και γέννησε στην εντατική. 

Κορωνοϊός: Γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη στο «Αττικόν»

Η ίδια περιέγραψε όσα έζησε κατά τη γέννηση του γιου της, στο Αττικό νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε και νοσηλεύτηκε. «Ήμουν 6 μηνών όταν κόλλησα κορωνοϊό. Χειροτέρεψα και έπρεπε να διασωληνωθώ στην εντατική μαζί με το έμβρυο. Ήμουν τόσο βαριά που έδιναν στον άνδρα μου 30% πιθανότητα να ζήσω και κάποια στιγμή έφτασε το οξυγόνο 36%. Ποιος ζει με 36% οξυγόνο; Ποιος ζει; Ποιος;», δήλωσε η κοπέλα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η Δήμητρα γέννησε πριν από επτά μήνες, όταν ακόμη οι έγκυες δεν είχαν πρόσβαση στα εμβόλια. Νόσησε κι έμεινε 28 ημέρες διασωληνωμένη. Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που περιέγραψε για τη στιγμή που έσπασαν τα νερά αλλά και για τις αντιδράσεις του εμβρύου όταν νοσούσε. 

Βέροια: Γέννησε ασθενής με κορωνοϊό – Αρνητικό το πρώτο τεστ στο μωρό

«Είχε γεμίσει και ο πλακούντας μου θρόμβους εσωτερικά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει το παιδί και δεν έπαιρνε αέρα. Κινούταν και κλωτσούσε αφύσικα το παιδί μέσα στην κοιλιά και έσπασαν τα νερά. Γέμισε όλο το κρεβάτι αίματα και φώναξαν όλοι πανικόβλητοι “γεννάμε”. Αν ήμουν εμβολιασμένη θα είχα αποφύγει να έρθω τόσο κοντά στον θάνατο», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ακόμη μία έγκυος που είναι ανεμβολίαστη, νοσηλεύεται με κορωνοϊό από χθες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Η έγκυος βρισκόταν σε άδεια κύησης και όχι σε αναστολή.

Πρόσφατη διεθνής μελέτη με συμμετοχή κέντρων εμβρυομητρικής ιατρικής από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Αυστρία και την Τουρκία έδειξε ότι στις έγκυες γυναίκες που κυοφορούν σε προχωρημένη ηλικία (άνω των 35), με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος και χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός, αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος επιπλοκών αν μολυνθούν από τον ιό.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top