Κορωνοϊός: Γέννησε ενώ ήταν διασωληνωμένη στο «Αττικόν»

Μέσω Facetime είδε το μωρό της, το οποίο νοσηλεύεται ακόμη στην εντατική

Διασωληνωμένη μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι/ Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Πολλά χαμόγελα κι αισιοδοξία γέμισε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αττικόν» μια έγκυος που νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορωνοϊό και κατάφερε να γεννήσει πρόωρα το μωρό της και να ξεπεράσει αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια. 

Η γυναίκα είναι σε άριστη κατάσταση μετά από 20 μέρες που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, όπως και το μωρό της. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η έγκυος στο πρώτο τρίμηνο της κύησης είχε εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη. Στις 28 εβδομάδες παρουσίασε βαριά δύσπνοια και πυρετό και διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Οι έγκυες που νοσούν κινδυνεύουν περισσότερο να γεννήσουν πρόωρα

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και στις 13 Μαρτίου, ενώ είχε φτάσει στις 29 εβδομάδες κύησης, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να τη διασωληνώσουν. 

Συγκλήθηκε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο αποφασίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για δεύτερη φορά διεθνώς η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας. 

Βέροια: Γέννησε ασθενής με κορωνοϊό – Αρνητικό το πρώτο τεστ στο μωρό

Όπως είπε η διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, ένα αντίστοιχο περιστατικό έχει αναφερθεί στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Τρεις μέρες αργότερα, η έγκυος εμφάνισε σημεία έναρξης τοκετού, οπότε έγινε επείγουσα καισαρική τομή και γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 1.300 γραμμαρίων. 

Η κατάσταση της μητέρας βελτιώθηκε αισθητά αφότου είδε την εικόνα του μωρού της σε Facetime και πήρε δύναμη για να συνεχίσει τη μάχη της. Την 1η Απριλίου βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από είκοσι μέρες και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε μονάδα covid άλλου νοσοκομείου. 

Ανησυχία στον Βόλο για έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό

Το μωρό, το οποίο δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ σε καλή κατάσταση. 

Η μητέρα, πριν τη διακομιδή της σε μονάδα covid άλλου νοσοκομείου, ζήτησε να δει τους γιατρούς, τους οποίους ευχαρίστησε κι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της.

«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Τέτοιες στιγμές αποζημιώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλη την κούραση και την αγωνία που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον καιρό της πανδημίας COVID-19», είπε η κ. Καλανταρίδου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top