Νέα μέτρα και στα κομμωτήρια - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Υποχρεωτικό το rapid ή PCR test σε εμπορικά και δημόσιες υπηρεσίες

Πώς θα πηγαίνουν από το Σάββατο στα κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι πολίτες. Τι λένε οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων και οι πελάτες - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε καθεστώς… lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, αφού η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα και περιορισμούς στην καθημερινότητά τους.

Πλεύρης: Lockdown για ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αρνητικό test 

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid ή PCR test σχεδόν σε όλους τους χώρους.

Από το μέτρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα κομμωτήρια, στα οποία οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR test, εκτός και αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο ίδιος κανόνας θα ισχύει επίσης στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Με rapid σε τράπεζες και εμπορικά κέντρα οι ανεμβολίαστοι

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν τα εξής μέτρα::

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή PCR test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, οι εκκλησίες και τα φαρμακεία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top