Ποινική δίωξη για την υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών στην Καρδίτσα

Στην υπόθεση εμπλέκονται 48 άτομα - Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμών (6/9/21)

Ασκήθηκε για πρώτη φορά ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων σχετικά με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού από το κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Καρδίτσα: Σκάνδαλο με δεκάδες «μαϊμού» εμβολιασμούς

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 48 άτομα, εκ των οποίων τα 4-5 φέρονται να περιλαμβάνονται στο στενό πυρήνα της εγκληματικής δράσης και κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία διενεργήθηκε μετά την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. 

Καρδίτσα: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως, καθώς μία 44χρονη διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας ομολόγησε πως είχε προμηθεύσει 34 ανεμβολίαστα άτομα με πλαστά πιστοποιητικά.

Επιπλέον, για την υπόθεση απαγγέλθηκαν οι πλημμεληματικές πράξεις της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, ψευδούς βεβαίωσης, χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Εμβολιασμοί: Έρχεται ειδικός νόμος για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Η υπόθεση θα διευρενηθεί περαιτέρω από τον τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι  κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top