«Μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού: Γιατρός τα πουλούσε έναντι 1.000 ευρώ

Άλλος γιατρός στα χέρια της Δικαιοσύνης για έκδοση 2.018 πλαστών βεβαιώσεων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 3/11 για τη «φάμπρικα» ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βουλγαρία

Aπάτη με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βαλλονία του Βελγίου αποκάλυψε η υπουργός Υγείας της περιφέρειας μιλώντας στο rtbf.

Πλαστά πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως ανέφερε η υπουργός Κριστί Μορεάλ, ένας γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid safe pass). Διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αφενός «δυσκολίες στην κωδικοποίηση», αφετέρου ο εν λόγω γιατρός δεν προμηθευόταν δόσεις εμβολίου.

Επίσης, η υπουργός εξήγησε ότι «οι γενικοί ιατροί ή στα κέντρα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση στο Vaccinnet (το λογισμικό για την κωδικοποίηση του εμβολιασμού) και μπορούν να κωδικοποιούν άτομα που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν έχουν».

Η πρόσβαση του γιατρού στο Vaccinnet έχει ανασταλεί, ενώ έχουν απενεργοποιηθεί και τα πλαστά πιστοποιητικά. Για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες.

Γαλλία: Σύλληψη γιατρού για έκδοση πλαστών υγειονομικών πιστοποιητικών έναντι 1.000 ευρώ

Στη Γαλλία ένας γιατρός που δραστηριοποιείται κοντά στο Παρίσι, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι πούλησε τουλάχιστον 220 πλαστά υγειονομικά πάσα, στην τιμή των 1.000 ευρώ το καθένα συνελήφθη και κρατείται.

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του γιατρού και περίπου είκοσι αγοραστές τέθηκαν επίσης υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο γιατρός, ηλικίας 56 ετών, έχει το ιατρείο του στην κοινότητα Ζουανβίλ λε Πον, νοτιοανατολικά του Παρισιού. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιατρείο του, οι ερευνητές κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, πλαστά πάσα και τεστ PCR. Επιπλέον, κατέσχεσαν «καμιά δεκαπενταριά τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλές χιλιάδες ευρώ».

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του, μια 53χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άνδρας, συνελήφθησαν επίσης και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Αυτές οι υποθέσεις πλαστογραφίας που συνδέονται με την πανδημία Covid-19 αφορούν συχνά «άτομα που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα (…), κυβερνοπειρατές που χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασης του γιατρού για να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά», όμως σπάνια «έναν γιατρό που επωφελείται οικονομικά», σχολίασε η αστυνομική πηγή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top