Κορωνοϊός: «Το κακό σενάριο μιλά για 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκέμβρη»

«Είναι καλή ιδέα να κάνουν rapid test και οι εμβολιασμένοι»

Όλα όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα/ Κοινωνία Ώρα Mega (24/11/21)

Δύο σενάρια υπάρχουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας σήμερα στο Mega, προέβλεψε πως αν δε λειτουργήσουν τα νέα μέτρα μπορεί να δούμε 9.000 με 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκινά η θεραπεία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Αντίθετα, το καλό σενάριο είναι στις γιορτές να έχουμε πλέον 5.000 με 6.000 κρούσματα καθημερινά: «Μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών» δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης. 

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες εννέα ημέρες για τα Χριστούγεννα

Ο καθηγητή Πνευμονολογίας θεωρεί πως τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα λειτουργήσουν, καθώς εξαναγκάζουν πολύ κόσμο να κάνει τακτικό testing για τον κορωνοϊό.  

Όχι σε lockdown από Μητσοτάκη αλλά και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα  

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test» πρότεινε ο Νίκος Τζανάκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top