Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκινά η θεραπεία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ποιοι δικαιούνται να λάβουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για τα μονοκλωνικά αντισώματα στη χώρα μας - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (9/11)

Η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων ξεκινά στην Ελλάδα από την Παρασκευή, με το ΕΣΥ να προσθέτει άλλο ένα «όπλο» στη μάχη του με τον κορωνοϊό

Ήδη η χώρα μας έχει παραλάβει τις πρώτες 2.000 δόσεις φαρμάκου για τον κορωνοϊό, το οποίο παράγεται από τις εταιρείες Regeneron-Roche και βασίζεται στα μονοκλωνικά αντισώματα. 

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες εννέα ημέρες για τα Χριστούγεννα

Οι δόσεις παρελήφθησαν από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προμήθεια της νέας θεραπείας.

Για αρχή, η χορήγηση του φαρμάκου θα γίνεται μόνο σε δέκα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ανάμεσά τους βρίσκονται το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Έφτασαν οι πρώτες δόσεις - Πώς θα χορηγούνται

Την τελική απόφαση για τα νοσοκομεία που θα χορηγούν το φάρμακο θα την πάρει ειδική επιτροπή, ενώ οι γιατροί θα υποβάλλουν αιτήσεις σε ειδική πλατφόρμα που ετοιμάζεται στην ΗΔΙΚΑ.

Ποιοι μπορούν να λάβουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Οι νοσούντες με κορωνοϊό που δικαιούνται τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα είναι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως για παράδειγμα καρκινοπαθείς, άνθρωποι με νεφρική ανεπάρκεια ή άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμόσχευση. 

Πότε δεν πρέπει να κάνουμε την τρίτη δόση εμβολίου

Βασικός στόχος ης συγκεκριμένης θεραπείας είναι να αποτρέψει την επιδείνωση της νόσου στον εκάστοτε ασθενή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top