Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες εννέα ημέρες για τα Χριστούγεννα

Μέτρα και εμβολιασμοί θα «σώσουν» τις φετινές γιορτές

Με τον κορωνοϊό να «καλπάζει» και πάλι οι επόμενες εννέα ημέρες θα κρίνουν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τις γιορτές και το πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα. Οι επιστήμονες εξήγησαν στο κεντρικό δελτίο του Star το καλό και το κακό σενάριο.

Όχι σε lockdown από Μητσοτάκη αλλά και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα  

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αν τα μέτρα που ήδη ισχύουν και οι εμβολιασμοί δε λειτουργήσουν. Η αξιολόγηση θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε πολίτες και καταστηματάρχες «ξορκίζουν» το κακό κι εύχονται... «Καλά Χριστούγεννα».

Κορωνοϊος: Αγώνας για να σώσουμε τα Χριστούγεννα

«Περάσαμε πολύ δύσκολα δύο χρόνια κι ευχόμαστε να έρθουν τα καλύτερα. Να μην κλείσουν καθόλου, καθόλου να μην κλείσουν. Καλά Χριστούγεννα» ήταν το σχόλιο ενός πολίτη.

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για τα Χριστούγεννα

Διχασμένοι παρακολουθούν τους επιδημιολογικούς δείκτες οι επιστήμονες. Άλλοι «βλέπουν» τώρα την κορύφωση της πανδημίας.

«Ένα πιθανό σενάριο είναι αυτήν την εβδομάδα να έχουμε επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης αφού και τα νέα κρούσματα φαίνονται σταθεροποιημένα» εξήγησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Στον αντίποδα, άλλοι απεύχονται  το κακό σενάριο, με 120 νεκρούς ημερησίως λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

Κορωνοϊός: «4.000 νεκροί έως το τέλος του χρόνου»

«Για τους θανάτους βλέπουμε μία κορύφωση μετά τις 17 Δεκεμβρίου. Θα υπάρξουν μέρες με πραγματικά πολλούς θανάτους, 120. Αυτό θα είναι πολύ δυσάρεστο γιατί θα είναι ακριβώς λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας για να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε» είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top