Κορωνοϊος: Αγώνας για να σώσουμε τα Χριστούγεννα

Το plan B αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα

Τα νέα μέτρα που εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα ήδη ισχύοντα

Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των ισχύοντων μέτρων, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα ληφθούν και νέα μέσα στα Χριστούγεννα

Το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει όλη τη χώρα, στην οποία χθες καταγράφηκε το θλιβερό ρεκόρ των 105 θανάτων, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αγγίζουν τους 608.

Κορωνοϊός: Plan B από την κυβέρνηση με lockdown για ανεμβολίαστους  

Παρά τη ζοφερή εικόνα που καταγράφεται πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα γενικού lockdown. Το μέτρο ωστόσο παραμένει στο τραπέζι για τους ειδικούς και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας. 

Άλλωστε το παράδειγμα της Ευρώπης δείχνει πως τίποτα δεν αποκλείεται, με την Αυστρία να εφαρμόζει ήδη καθολικό lockdown και τη Γερμανία να προειδοποιεί πως το γενικό «λουκέτο» είναι πάρα πολύ κοντά. 

Εμβολιασμοί: Το 58% των πολιτών έχει ολοκληρώσει ή δρομολογήσει τη γ' δόση

Η κατάσταση είναι εφιαλτική, όμως στην κυβέρνηση θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Έτσι το καλό σενάριο θέλει το τέταρτο κύμα της πανδημίας να κορυφώνεται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινά η αποκλιμάκωση. 

Όμως υπάρχει και το κακό σενάριο, με αρκετούς επιστήμονες να προειδοποιούν πως η κορύφωση μπορεί να έρθει μετά τα Χριστούγεννα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει την κυβέρνηση ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων. 

Κορωνοϊός: Το plan B για να μη φτάσουμε στο lockdown

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποφασιστεί νέο lockdown, καθώς το 73% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. 

Κορωνοϊός: Αντισώματα μετά από 1 - 3 μέρες με την τρίτη δόση του εμβολίου

Για να μη βρεθεί όμως προ εκπλήξεως, προετοιμάζει ήδη νέα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τα οποία θα εφαρμοστούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αν τα ήδη ισχύοντα δεν αποδώσουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Δεκεμβρίου, όταν και η επιδημιολογική εικόνα θα αποτυπώνει και την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων. 

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς έως τα Χριστούγεννα

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μικτούς χώρους εστίασης, αλλά και από τα εμπορικά καταστήματα, από τα οποία θα μπορούν να ψωνίζουν μόνο με click away. 

Τέλος δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι και το υποχρεωτικό rapid test σε ανεμβολίαστους για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ, μέτρο όμως που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το τελευταίο που θα αποφασιστεί. 

Κορωνοϊός: Αγωνία για τους ανεμβολίαστους 

Αυτό που ανησυχεί κυβέρνηση και ειδικούς είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που νοσήσουν. 

«Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Σε αυτές τις ηλικίες οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση έχουν «κολλήσει» στις 570.000. Καλύτερη είναι η εικόνα για την τρίτη δόση, με τα ραντεβού να αυξάνονται καθημερινά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top