Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς έως τα Χριστούγεννα

Όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κ. Γουργουλιάνης

Τρόμο προκαλεί η εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη για τη δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από κορωνοϊό.  

«Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια. Εκτιμώ ότι μέχρι τις γιορτές θα έχουμε 3.000 θανάτους μέχρι τις γιορτές», είπε στο Mega.

Παγώνη: «Διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ»

Όπως εξήγησε, καταγράφεται βίαιη ανοσοποίηση του πληθυσμού και οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτατα, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να είναι θετικές στον κορωνοϊό.

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα τον κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», είπε.

Σε ισχύ το μερικό lockdown των ανεμβολίαστων – Ποια είναι τα νέα μέτρα

Πρόσθεσε ακόμα πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ασθενείς που είναι από 50 ετών και πάνω και ότι είναι σύνηθες για τους γιατρούς να αντιμετωπίζουν καθημερινά ολόκληρες οικογένειες που νοσούν και αρκετά μέλη των οποίων πεθαίνουν. 

«Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί εμβολιασμένοι άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο. Έχουμε μερικές ενδείξεις, όπως η ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης», εξήγησε.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 31χρονος με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στο Ρίο

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων επεσήμανε ότι «το ξέραμε πάντα για τα εμβόλια ότι δεν έχουν επιτυχία 100%, δυστυχώς η επιτυχία φτάνει στο 70 – 80%». 

Προειδοποίησε, τέλος, πως η πανδημία κινείται πλέον προς τον νότο και κάλεσε να παρέμβει ο εισαγγελέας για να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top