Παγώνη: «Διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ»

Η μάσκα το πιο αποτελεσματικό μέτρο μετά τον εμβολιασμό

Διπλή μάσκα και rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ πρότεινε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως η διασπορά εκεί είναι μεγάλη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε για μια ακόμα φορά τη σημασία της χρήσης προστατευτικής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους. 

Νέα μέτρα: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τη νέα καθημερινότητα των ανεμβολίαστων

Όπως είπε, δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ και επειδή πάει κάθε εβδομάδα πολύς κόσμος καλό θα ήταν η επιτροπή να εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τους συγκεκριμένους χώρους. 

Θάνος Πλεύρης: Δε θα γίνει lockdown- Θα ληφθούν κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί

Όσον αφορά στα νέα μέτρα που μπήκαν σε ισχύ από σήμερα, η κ. Παγώνη τόνισε πως δε χρειάζονται επιπλέον περιορισμοί, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί. Εξήγησε ότι αν εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα η επιδημιολογική εικόνα θα βελτιωθεί αισθητά, ενώ τόνισε πως δε θα υπάρξει νέα συζήτηση για lockdown και ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. 

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» σε lockdown, παράθυρο για νέα μέτρα πριν τις γιορτές

Σχετικά με τα Χριστούγεννα και πώς θα γιορτάσουμε φέτος, ξεκαθάρισε ότι με 600 ανθρώπους στις ΜΕΘ και τόσους θανάτους θα είναι δύσκολα και θα πρέπει και πάλι να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν. 

Σημείωσε τέλος ότι η Τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι αυτή που θα σώσει την κατάσταση κι έκανε έκκληση σε όσους φοβούνται και δεν έχουν κάνει ακόμα την πρώτη δόση να μη διστάζουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top