Θάνος Πλεύρης: Δε θα γίνει lockdown- Θα ληφθούν κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί

«Για τις ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις»

Δε θα γίνει lockdown στη χώρα επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν επιπλέον, αν χρειαστεί.

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτά δε θα είναι τιμωρητικά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: «Κοκκινίζει» η χώρα- 11 περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και πως όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται.

«Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε» τόνισε, σημειώνοντας ότι το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε επίσης πως «όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μη φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δε θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν και δεν πιέζουν το ΕΣΥ».

ΣΚ χωρίς lockdown για ανεμβολίαστους: Tο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα από Δευτέρα

Όσον αφορά στους εμβολιασμένους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. «Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, με το σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν ως προς τη νόσηση όπως οι ανεμβολίαστοι, δεν εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα».

Τέλος, για τις εκκλησίες είπε ότι οι έλεγχοι γίνονται από τον υπεύθυνο, αλλά η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει και δειγματοληπτικούς ελέγχους. «Από τη στιγμή που έχει βγει και η εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο, θεωρούμε ότι θα μπορέσουν να τηρήσουν αυτό το μέτρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top