Όχι σε lockdown από Μητσοτάκη αλλά και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα  

Για ποιους είναι πιθανή η επαναφορά του take away και του click away  

Πριν από λίγο o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι στην Ελλάδα δε θα πάμε σε lockdown. Όμως, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα μέτρα με στόχο τους ανεμβολίαστους. 

Μητσοτάκης στον Πρόεδρο των Βρετανικών Βιομηχανιών: Ανταγωνιστική η Ελλάδα 

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον πρόεδρο του βρετανικού ΣΕΒ  έδωσε έμφαση στους εμβολιασμούς και ξεκαθάρισε: «Προφανώς, το Σύστημα Υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown».

Οικονόμου: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο lockdown  

Προ των πυλών τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους  

Η κυβέρνηση όμως εκτός από το «όχι» στο lockdown λέει «όχι» και σε μέτρα που θα αφορούν εμβολιασμένους. Συζητά όμως νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, ελπίζοντας ότι θα αυξηθούν και οι εμβολιασμοί. Στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους έχουν μείνει πλέον λίγες επιλογές:  Ο αποκλεισμός τους από τους μεικτούς χώρους εστίασης και από τις αγορές μέσα στα εμπορικά καταστήματα. Δηλαδή θα έχουν πρόσβαση μόνο σε take away και click away.

Κορωνοϊός: Plan B από την κυβέρνηση με lockdown για ανεμβολίαστους  

Πάντως το radid test ως προϋπόθεση εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ, αν και δεν έχει αποκλειστεί, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί γιατί θα πρέπει να αφορά και φαρμακεία, αρτοποιεία και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων (οπωροπωλεία κλπ).

Βέβαια εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τα κρούσματα και προκειμένου να αποφευχθεί το γενικό lockdown, όλα τα άλλα παραμένουν στις πιθανές επιλογές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top