Οικονόμου: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο lockdown 

Αιχμή για ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εκλέγουν τον αρχηγό από τη βάση

Γιάννης Οικονόμου

Επιφυλακτικός εμφανίσθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών στην Ελλάδα, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για τα μέτρα για την ακρίβεια.     

Κόντρα για το διάγγελμα: Η απάντηση Οικονόμου στον Τσίπρα  

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι στους υγειονομικούς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Εδώ που τα λέμε και η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε; Παρά το γεγονός ότι εκεί κανείς δεν αμφέβαλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός. Η πραγματικότητα είναι  ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό 2-2,5 μήνες και παρόλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν» τόνισε.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: 5 νέα μέτρα για κορωνοϊό και εμβολιασμό!   

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου του lockdown αν επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση με την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:  

Προς γενικό lockdown η Γερμανία - «Δραματική η κατάσταση», λέει η Μέρκελ

«Η ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πως ορίζεται ο Αρμαγεδδών δεν υπάρχει απάντηση. Δεν φεύγουμε από αυτό, ούτε εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιου τύπου ακραία διλήμματα για αυτό πάμε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια εικόνα η οποία είναι δυσάρεστη. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει, υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας».    

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ 

Όσον αφορά τις εκλογές ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου και παρατήρησε αιχμηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι μόνο η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εκλέγουν τον αρχηγό τους από τη βάση.    

Γκάλοπ MRB για το Star: Μεγάλο «ντέρμπι» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ   

«Χωρίς αμφιβολία αυτό το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, το έχει φέρει πιο κοντά στην προσωπική του κόσμου, από ότι ήταν προηγουμένως, χωρίς αμφιβολία. Το παρακολουθούμε, γιατί αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, γιατί λέγονται και γράφονται διάφορα, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές έτσι συνήθως θα ακουστούν, χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμιξης ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες τέτοιες. Τη σημασία που πρέπει να τους αποδίδει και με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες που απευθύνονται στην κοινωνία, στον κόσμο.Είναι σημαντικό τα κόμματα στην κοινωνία, στις διαδικασίες ανάδειξης των κορυφαίων του οργάνων. Εκτός από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν το κάνουν και άλλα κόμματα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top