Κορωνοϊός: Μεγάλη η πίεση στο προσωπικό του ΕΣΥ – Λιποθύμησε νοσηλεύτρια

Αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων

Εφιαλτικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται στα όριά του, υπό τρομερή πίεση. Μάλιστα, χθες, Σάββατο, μία νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παπανικολάου λιποθύμησε.

Μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγιναν χθες 50 εισαγωγές ασθενών, ενώ η μέρα έκλεισε με 36 γεμάτα κρεβάτια γεμάτα στη ΜΕΘ και δεκάδες πολίτες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: «Κοκκινίζει» η χώρα- 11 περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχουν μέχρι στιγμής 8 εισαγωγές κρουσμάτων, όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ 50 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και 110 είναι σε απλές κλίνες.

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» σε lockdown, παράθυρο για νέα μέτρα πριν τις γιορτές

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 5.991 νέα κρούσματα και 69 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών, που νοσηλεύονται, ήταν 594.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 493 (83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 101 (17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Υπουργείο Υγείας: Ψευδείς και προσβλητικές οι αναφορές για δήθεν επικίνδυνες κλίνες ΜΕΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με δημοσιεύματα περί δήθεν επικινδυνότητας των κλινών ΜΕΘ και μείωση των δαπανών υγείας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ τηρώντας όλες τις διαδικασίες, και ότι οι αναφορές για δήθεν επικινδυνότητα των κλινών είναι παντελώς ψευδείς και προσβλητικές για τους ιατρούς και νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Για κλίνες ΜΕΘ και επικινδυνότητα:

Η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ τηρώντας όλες τις διαδικασίες. Όλες οι κλίνες που αναπτύχθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό. Συγκεκριμένα πέρα από τις δωρεές που έγιναν οι υπόλοιπες ΜΕΘ αναπτύχθηκαν από έργα ΕΣΠΑ, από την λειτουργία κλειστών ΜΕΘ που εξοπλίστηκαν και στελεχώθηκαν και από την ανάπτυξη επιπλέον κλινών σε υφιστάμενες ΜΕΘ όπου προφανώς δεν απαιτείται άδεια.

Επομένως αναφορές για δήθεν επικίνδυνες κλίνες ΜΕΘ ειναι παντελώς ψευδείς και προσβλητικές για τους ιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν την καθημερινή μάχη.

Για προϋπολογισμό Υγείας:

Οι τακτικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας, χωρίς τις έκτακτες δαπάνες COVID, ανέρχονται σε 4,52 δισ. ευρώ το 2022 έναντι 4,27 δισ. ευρώ το 2021, αυξημένες δηλαδή κατά 250 εκατ. ευρώ.

Για το 2021 πραγματοποιήθηκαν δαπάνες COVID από το υπουργείο Υγείας, επιπλέον των παραπάνω, 944 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2022 έχουν προβλεφθεί πιστώσεις COVID για την Υγεία 736 εκατ. ευρώ. Η μείωση του προϋπολογισμού που ισχυρίζονται κάποιοι αφορά τις έκτακτες δαπάνες που προβλέφθηκαν για το 2021.

Εάν χρειαστεί προφανώς, όπως έγινε και το 2021 θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός με τα αντίστοιχα κονδύλια. Οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία μαζί και με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ περισσότερες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top