Κορωνοϊός: «Πώς να κάνουμε ρεβεγιόν με τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων;»

Η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνης για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, λόγω κορωνοϊού, μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Το ΕΣΥ βρίσκεται σε «πόλεμο», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και κάλεσε τους ιδιώτες συναδέλφους της να συνδράμουν κι αυτοί στο ΕΣΥ, την ίδια ώρα που η επίταξη γιατρών φαίνεται να είναι προ των πυλών. 

Παγώνη: «Mε τα τωρινά δεδομένα θα κάνουμε πάλι Χριστούγεννα στα σπίτια μας»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών. Μόνο χθες έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 80 άνθρωποι. Η κ.Παγώνη εξήγησε ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. 

«Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει» τόνισε.

Παγώνη: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ.Παγώνη, η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς και τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται. «Χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες» ανέφερε.

Παγώνη: «Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα»

Ειδικά για τα Χριστούγεννα, διερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν ενώ έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, θανάτους και διασωληνωμένους.

Πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων, οι πολίτες δε χρειάζονται κανέναν να τους υποδείξει πώς να γιορτάσουν, δηλαδή με λίγα άτομα και μέτρα προστασίας. «Έχουμε όλοι αποκτήσει συνείδηση, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε, σημειώνοντας ότι μπορεί το ρεβεγιόν στα σπίτια να είναι και με λιγότερα από 9 άτομα ή ακριβώς με μια παρέα 9 ατόμων, αρκεί να μην έχει κάποιος συμπτώματα, το υποτιμήσει και παραβρεθεί σε μια μάζωξη.

Κατέληξε λέγοντας: «Συνειδητοποιούμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά; Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top