Παγώνη: «Mε τα τωρινά δεδομένα θα κάνουμε πάλι Χριστούγεννα στα σπίτια μας»

«Θα είναι μεγάλο λάθος ένα lockdown»

Δύσκολα θα είναι και τα φετινά Χριστούγεννα, με τα κρούσματα κορωνοϊού να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, προκαλώντας ίλιγγο σε επιστήμονες και πολίτες. 

Όπως είπε η κ. Παγώνη στο Mega, με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα θα κάνουμε πάλι Χριστούγεννα στα σπίτια μας, ενώ χαρακτήρισε «λάθος» ένα επικείμενο lockdown

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00

«Τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δε θα αντέξουμε», είπε.

Κάλεσε τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς πλέον όλοι ξέρουν τις συνέπειες από τον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Μαγιορκίνη για τους ανεμβολίαστους άνω των 70 ετών

«Πέρσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος, όμως, που την έχουμε, κι ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι' αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80%, που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου, θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα», τόνισε.

Παπαευαγγέλου: Τουλάχιστον 35.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα

Πρόσθεσε ακόμα πως όλοι πρέπει να κάνουμε και το εμβόλιο της γρίπης κι ευχήθηκε να μη φτάσουν ποτέ οι ανεμβολίαστοι σε νοσοκομείο και χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή, και είπαμε μάλιστα ποια είναι», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top