Παπαευαγγέλου: Τουλάχιστον 35.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα

Αύξηση της μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας

Όλα όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία/ (4/11/21)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα με την υφυπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.808 νέα κρούσματα- 42 νεκροί και 441 διασωληνωμένοι

Η Βάνα Παπαευαγγέλου παρουσίασε αριθμητικά στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 35.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 35% την τελευταία εβδομάδα. Επίσης, έχει διπλασιαστεί η θετικότητα σε όλη την επικράτεια. 

Όπως είπε παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης του ιού στους εργασιακούς χώρους.

Αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα στη μετάδοση στους γονείς μαθητών στο 30%. Δεν υπάρχει αύξηση στους νέους 18-24 ετών.

Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία

Μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας δήλωσε πως το εντατικό testing μαζί με την τήρηση των μέτρων έχει αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μειωμένη εξάπλωση του ιού στα σχολεία. 

Με αυτή τη λογική, το εντατικό testing μπορεί να βοηθήσει και άλλους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, εφόσον οι ανεμβολίαστοι πολίτες έχουν πρόσβαση σε αυτούς. 

Εγκρίθηκε από τη Μ. Βρετανία το χάπι της Μerck κατά του κορωνοϊού

«Είναι λογικό να βλέπουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ανθρώπους. Η θνητότητα όμως είναι σημαντικά μειωμένη σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» υπενθύμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top