'Ενταση στη δίκη για το βιτριόλι- Δε ζητά ελαφρυντικό μεταμέλειας η Έφη

Η δυσαρέκεια της Ιωάννας με τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου

Η άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 37χρονης κατηγορούμενης.

επίθεση με βιτριόλι

Η Ιωάννα βρέθηκε και σήμερα στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της - Eurokinissi

Η δίκη άρχισε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος ανέφερε πως η εντολέας του δε ζητά να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως είπε, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του, όμως η ίιδια δεν μπόρεσε να το πράξει.

Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια, που δε διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της. Για τον λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Τέλος, υπήρξε ένταση ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και τον κ. Κεχαγιόγλου, όταν ο δικηγόρος ανέφερε πως υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι αδικήματα, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην Έφη. 

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για αύριο η συνεδρίαση

επίθεση με βιτριόλι κατηγορούμενη

Η 36χρονη κατηγορούμενη στο δικαστήριο - Eurokinissi

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ της ενοχής της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τότε η κατηγορούμενη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής.

Αυτό σημαίνει πως σε αυτή την περίπτωση είναι αντιμέτωπη με ποινή που ως ανώτατο όριο έχει τα 15 χρόνια κάθειρξης.

Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Σε αυτή την περίπτωση το ανώτατο όριο ποινής κατεβαίνει στα 10 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top