Πέραμα: Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων

Όσα διαβίβασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά μέχρι την καταδίωξη στο Πέραμα

Τις επίμαχες συνομιλίες του κέντρου επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που καταδίωκαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, φέρνει στο φως ο Βάιος Σύρρος και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία, ενώ όπως προκύπτει, δεν έγινε μόνο μία καταδίωξη, αλλά έγινε και δεύτερη μέχρι τη συμπλοκή στο Πέραμα. 

Πέραμα: Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο ελέγχου

Η καταδίωξη, ξεκίνησε από την περιοχή του Ρέντη, κοντά στους κινηματογράφους. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ του Πειραιά, είδε το σπασμένο τζάμι στο κλεμμένο αυτοκίνητο και ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης. 

Πέραμα: Ακαριαίος ο θάνατος του 20χρονου Ρομά στην καταδίωξη

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Κέντρο, από Θηβών, ακολουθούμε ύποπτο όχημα,  λευκό, παλιό. Το ένα φινιστρίνι είναι σπασμένο. Επιβαίνουν τρία νεαρά άτομα εντός. Πιθανόν να πρόκειται για κλοπή του αυτοκινήτου. Θα τους κάνουμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο»

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Ελήφθη, μετά προσοχής ο έλεγχος»

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Κέντρο τους κάναμε σήμα να σταματήσουν αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα!  Κινούνται με υπερβολική ταχύτητα. Τους καταδιώκουμε κέντρο. Περνάνε τα φανάρια με κόκκινο»

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Προς όλους τους σταθμούς η καταδίωξη σταματάει!  Λαμβάνει η ομάδας ΔΙΑΣ; Σταματάμε την καταδίωξη!»

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ όμως, λόγω του αέρα από την ταχύτητα και τις σειρήνες, αδυνατούν να ακούσουν τον ασύρματο. Ο εκφωνητής, χρειάστηκε να διαβιβάσει τουλάχιστον 5 φορές την εντολή, να σταματήσει η καταδίωξη. 

Κέντρο Άμεσης Δράσης: «Μας λαμβάνεται ομάδα ΔΙΑΣ; Σταματήστε αμέσως την καταδίωξη!»

Το κέντρο επαναλαμβάνει προς όλους τους σταθμούς, εντολή Α – 100 σταματάμε την καταδίωξη!  

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά: «Ελήφθη κέντρο, ελήφθη. Επιστέφουμε στον τομέα μας»

Όλοι νομίζουν ότι η καταδίωξη έχει τελειώσει. Δεν το γνωρίζουν όμως οι τρεις νεαροί με το κλεμμένο αυτοκίνητο. Στο Αιγάλεω, περνούν με ταχύτητα μπροστά από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής. Τότε αρχίζει η δεύτερη καταδίωξη. Επικοινωνία με το κέντρο υπάρχει μόνο όταν γίνεται η συμπλοκή στο Πέραμα. 

Κούγιας για Πέραμα: «Δεν άκουσαν εντολή για παύση της καταδίωξης»

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής:  «Κέντρο έχουμε το ύποπτο όχημα! Το έχουμε εγκλωβίσει στο Πέραμα. Σύντομα ενισχύσεις κέντρο! Αναγκαστήκαμε και ενεργήσαμε Ε-23 γιατί τα άτομα κινήθηκαν εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση!  Έπεσαν με το αυτοκίνητο πάνω στις μηχανές και τους συναδέλφους. Έχουμε δύο τραυματίες από τους δράστες. Σύντομα χρειαζόμαστε και ασθενοφόρα»

Το τι έφταιξε και έχουμε νεκρό, θα πρέπει να το πει τώρα η Δικαιοσύνη, το ταχύτερο δυνατό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top